Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Ο τυφώνας «Harvey» δεν θα επιφέρει μπαράζ υποβαθμίσεων για τις ασφαλιστικές εταιρείες

tags :
Fitch: Ο τυφώνας «Harvey» δεν θα επιφέρει μπαράζ υποβαθμίσεων για τις ασφαλιστικές εταιρείες
Η Fitch εκτιμά ότι μεγάλο μέρος των ζημιών από τον τυφώνα θα είναι ανασφάλιστo 
Ο φονικός τυφώνας «Harvey» δεν θα επιφέρει μπαράζ υποβαθμίσεων στην πιστοληπτική ικανότητα των ασφαλιστικών εταιρειών, ξεκαθαρίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, καθώς ουκ ολίγοι κάνουν λόγο για συνολικό ποσό δεκάδων δισ. δολαρίων που θα καταβάλει ο κλάδος στους πληγέντες πολίτες.
Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, βασικοί παράγοντες για τη βαθμολογία παραμένουν τα κέρδη.
Η Fitch εκτιμά ότι μεγάλο μέρος των ζημιών από τον τυφώνα θα είναι ανασφάλιστο ή θα καλύπτεται από το εθνικό πρόγραμμα ασφάλισης πλημμυρών (NFIP) της κυβέρνησης, καθώς οι ζημίες ενδέχεται να είναι πιο πολύ πλημμυρικές παρά αιολικές.
Οι ασφαλιστές με πιστοληπτική διαβάθμιση έχουν συνήθως κεφαλαιουχικές θέσεις που μπορούν να αντέξουν τις σημαντικές απώλειες από καταστροφές και οι αξιολογήσεις τους ενσωματώνουν την προσδοκία τέτοιου είδους ζημιών, επισημαίνεται.
«Οι ασφαλισμένες ζημίες από τον Harvey είναι πιθανό να είναι περισσότερο σταθμισμένες από τις εταιρείες, από ό,τι στους προηγούμενους τυφώνες».
Ο κίνδυνος πλημμυρών για ιδιοκτήτες σπιτιού στις Η.Π.Α. αναλαμβάνεται σχεδόν εξ' ολοκλήρου από την NFIP, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι τα περισσότερα σπίτια στις κομητείες που επηρεάζονται από τον Harvey δεν έχουν ασφάλιση κατά των πλημμυρών.
Το NFIP έχει σήμερα χρέος 23 δισ. δολαρίων έναντι του αμερικανικού δημόσιου ταμείου, με συνολική δανειακή ικανότητα ύψους 30,4 δισ. δολαρίων, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με τις ζημίες που σχετίζονται με τον Harvey.
Από την πλευρά των αντασφαλιστικών εταιρειών, οι ασφαλισμένες ζημίες ενδέχεται να εμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό στα επίπεδα διατήρησης των πρωτοβάθμιων ασφαλιστικών εταιρειών στο πλαίσιο προγραμμάτων αντασφάλισης καταστροφών, ενώ ένα μικρό τμήμα παραχωρείται στους αντασφαλιστές.
Ωστόσο, το NFIP έθεσε το πρώτο σημαντικό πρόγραμμα αντασφάλισης τον Ιανουάριο του 2017, μεταβιβάζοντας κάλυψη ύψους 1.042 δισ. δολαρίων σε μια ομάδα 25 ιδιωτικών αντασφαλιστών και σε κοινοπραξίες, σε μια προσπάθεια να μειώσει τη συσσώρευση μελλοντικού χρέους στο δημόσιο ταμείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης