Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Το γεωπολιτικό ρίσκο θα κυριαρχήσει - Οι ανησυχίες για τη Β. Κορέα θα επανέλθουν

Rabobank: Το γεωπολιτικό ρίσκο θα κυριαρχήσει - Οι ανησυχίες για τη Β. Κορέα θα επανέλθουν
Ασαφής η λύση του προβλήματος που έχει προκύψει με τη Βόρεια Κορέα
Ενώ οι αγορές φαίνεται πως έχουν πάρει μια μικρή ανάσα μετά την αναστάτωση που επικράτησε χθες (29/8/2017) στον απόηχο της εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, το γεωπολιτικό ρίσκο πιθανότατα θα κυριαρχήσει, επισημαίνουν οι αναλυτές της Rabobank.
Σχετικά με ενδεχόμενη αντίδραση στις τελευταίες ενέργειες από τη Βόρεια Κορέα, «οι ΗΠΑ ενδέχεται να ασκήσουν περισσότερη πίεση στην Κίνα ώστε να αναγκάσουν το βορειοκορεατικό καθεστώς να υιοθετήσει μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση ή τουλάχιστον να αποφύγει ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση μιας ήδη τεταμένης κατάστασης».
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι ΗΠΑ είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν το εμπόριο ως μόχλευση έναντι της Κίνας, η οποία με τη σειρά της έχει σημαντική οικονομική επιρροή στη Βόρεια Κορέα.
Ωστόσο, το Πεκίνο δεν έχει τη γεωπολιτική εφευρετικότητα για να περιορίσει το βορειοκορεατικό καθεστώς.
Σημειώνεται ότι το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σταμάτησε να μην καταδικάζει την εκτόξευση και αντ' αυτού κάλεσε όλα τα κόμματα να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να ξεκινήσουν διάλογο.
«Κατά συνέπεια, η λύση του προβλήματος θα παραμείνει ασαφής, πράγμα που σημαίνει ότι οι ανησυχίες για τη Βόρεια Κορέα είναι πιθανό να επανέλθουν στις επόμενες εβδομάδες» αναφέρεται στην ανάλυση της Rabobank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης