Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Στο Jackson Hole δεν θα αποκαλυφθούν τα μυστικά των κεντρικών τραπεζών - Τι θα πουν για τις μετοχές

UBS: Στο Jackson Hole δεν θα αποκαλυφθούν τα μυστικά των κεντρικών τραπεζών - Τι θα πουν για τις μετοχές
Η FOMC έχει εξετάσει την αποτίμηση των μετοχών ως πιθανή πηγή χρηματοπιστωτικής αστάθειας μαζί με τα εμπορικά ακίνητα.
Η FOMC η αρμόδια επιτροπή νομισματική πολιτική της FED παρείχε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξομάλυνση του ισολογισμού του της FED.
Δεν θα έχουμε μεγάλα νέα στο Jackson Hole αναφέρει σε έκθεση της η ελβετική τράπεζα UBS.
Οι προοπτικές αύξησης των επιτοκίων, όπως είπε ο Πρόεδρος Yellen και η FOMC, εξαρτώνται από την αναμενόμενη πορεία του πληθωρισμού.
Ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με την υλοποίηση παραμένουν προς δημοσιοποίηση, αλλά στο Jackson Hole δεν θα γίνουν αποκαλύψεις.
Η FOMC έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι θα αναβάλει τις αποφάσεις σχετικά με το μέγεθος του ισολογισμού.

Η "χρηματοπιστωτική σταθερότητα" έχει σημασία, αλλά δεν είναι νέα εξέλιξη

 Όπως σημειώσαμε, τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Ιουνίου και του Ιουλίου 2017 αποκάλυψαν αμφότερα θέματα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Τον Ιούλιο, "ένας αριθμός" συμμετεχόντων ανέφερε ότι οι πολύ χαμηλές μακροπρόθεσμες αποδόσεις θα μπορούσαν να αποσταθεροποιηθούν απότομα ή να προκαλέσουν υπερβολική ανάληψη κινδύνων.
Επιπλέον, η FOMC έχει εξετάσει την αποτίμηση των μετοχών ως πιθανή πηγή χρηματοπιστωτικής αστάθειας μαζί με τα εμπορικά ακίνητα.
Ωστόσο, η FOMC φαίνεται άνετη με τους τρέχοντες κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, παρόλο που θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Τι λέει λοιπόν για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα;

 Υποπτευόμαστε ότι η πρόεδρος Yellen θα εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να συζητήσει ευρύτερα τη διάκριση μεταξύ των πτυχών χρηματοοικονομικής σταθερότητας και των οικονομικών συνθηκών.
Θα κάνει απογραφή από τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια και τις δυνάμεις που καθορίζουν αυτά τα ποσοστά.
Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν βραδύτερη αύξηση του δυνητικού ΑΕΠ από ό, τι συμβαίνει ιστορικά, παγκόσμια αύξηση αποταμιεύσεων για πολύ ασφαλή περιουσιακά στοιχεία και ο ισολογισμός της Fed που συνεχίζει να ασκεί κάποια καθοδική πίεση στα επιτόκια.
Θα σημειώσει ότι οι αποτιμήσεις μετοχών είναι υψηλές από μερικές μετρήσεις, αλλά από άλλες μπορεί να δικαιολογούνται.
Θα αφιερώσει χρόνο σε στενά πιστωτικά περιθώρια, ειδικά στο πλαίσιο της νομισματικής πολιτικής της Fed, της συνεχιζόμενης επέκτασης και της γενικευμένης ανάληψης κινδύνου.
Τέλος, θα αναγνωρίσει ότι τμήματα της επιτροπής βλέπουν τα εμπορικά ακίνητα ως δυνητικό κίνδυνο υποδηλώνοντας την υπερβολική ανάληψη κινδύνων.

 Λοιπόν, τι γίνεται με τις οικονομικές συνθήκες;

Η Yellen θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να διαφοροποιήσει τους οικονομικούς όρους από τις ανησυχίες για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Το υψηλό επίπεδο των τιμών των μετοχών, τα αυστηρά πιστωτικά περιθώρια και οι χαμηλές μακροπρόθεσμες αποδόσεις του δημόσιου είναι σε μεγάλο βαθμό αντικείμενο συζήτησης.
Θα σημειώσει ότι οι εύκολες οικονομικές συνθήκες δεν αποτελούν, από μόνες τους, πρόβλημα για τη νομισματική πολιτική.
Αντίθετα, αποτελούν έναν από τους πολλούς παράγοντες που ενημερώνουν για τις προοπτικές της για την οικονομία.
Οι ευκολότεροι οικονομικοί όροι πρέπει, αν είναι ίσοι, να υποστηρίζουν τη συνολική ζήτηση.

Τι πρέπει να περιμένουμε;

Πολύ λίγα.
Συνολικά, η ομιλία της προέδρου Yellen θα αποσαφηνίσει τον τρόπο με τον οποίο η FOMC σκέφτεται τα θέματα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, αλλά θα ειπωθούν πολύ λίγα πράγματα που θα μας ενημερώσουν για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της νομισματικής πολιτικής.
Είναι πιθανόν να επαναλάβει ότι  μετά την κρίση έχει καταστεί το σύστημα ασφαλέστερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης