Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ANZ: Στο επίκεντρο του Jackson Hole ο Draghi της ΕΚΤ - H φημολογία περί tapering

ANZ: Στο επίκεντρο του Jackson Hole ο Draghi της ΕΚΤ - H φημολογία περί tapering
Δεν αναμένονται νέες ανακοινώσεις από τον Draghi σχετικά με τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ
Όλα τα φώτα πάνω του αναμένεται να συγκεντρώσει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, κατά την ομιλία του στο Jackson Hole (24-27/8/2017), σύμφωνα με τους αναλυτές της ΑΝΖ.
«Δεδομένου ότι ο Draghi χρησιμοποίησε αυτό το φόρουμ το 2014 για να στρώσει το έδαφος για το QE, υπάρχει κάποια φημολογία στις αγορές ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την ομιλία του για να προωθήσει την καθοδήγηση της ΕΚΤ για το tapering και την αναμενόμενη εξομάλυνση της πολιτικής.
Είμαστε σκεπτικοί» αναφέρεται στη σχετική ανάλυση.
Επίσης, οι αναλυτές αναφέρονται και στο γεγονός ότι τον Μάιο, η ΕΚΤ αναβάθμισε τη μελλοντική της καθοδήγηση και ο Draghi μίλησε στη Σίντρα τον Ιούνιο όπου τόνισε το περισσότερο ισορροπημένο outlook της ανάπτυξης της ευρωζώνης και την υποχώρηση των αποπληθωριστικών κινδύνων.
«Ενώ η αγορά ανταποκρίθηκε στο πιο θετικό outlook για την ανάπτυξη, η ομιλία αυτή τόνισε την ανάγκη διατήρησης της τρέχουσας νομισματικής πολιτικής για την επίτευξη του στόχου σχετικά με τον πληθωρισμό της ΕΚΤ.
Υπογράμμισε την ανάγκη να είναι συνετός ο τρόπος με τον οποίο η ΕΚΤ προσαρμόζει τις παραμέτρους της στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών.
«Η οικονομία της ζώνης του ευρώ ανακάμπτει αλλά η ανάπτυξη εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έκτακτα μέτρα πολιτικής της ΕΚΤ» αναφέρουν οι αναλυτές της ΑΝΖ.
Ωστόσο προκειμένου να αποφευχθεί μια απροσδόκητη και ενδεχομένως σημαντική σύσφιξης των νομισματικών συνθηκών, o Draghi δεν θα κάνει νέες ανακοινώσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική στο Jackson Hole.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης