Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Όλα σχετίζονται με την ολική έκλειψη στον ήλιο των νομισμάτων σήμερα (21/8)

Societe Generale: Όλα σχετίζονται με την ολική έκλειψη στον ήλιο των νομισμάτων σήμερα (21/8)
To ευρώ εξακολουθεί να παρακωλύεται από την υπέρβαση των μακροχρόνιων θέσεων
Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα κινούνται τόσο καλά είναι διότι «είναι χαρακτηριστικό της εποχής του χαμηλού πληθωρισμού που πολύ λίγες κυβερνήσεις οι κεντρικοί τραπεζίτες θέλουν ένα ισχυρό νόμισμα», αναφέρουν αναλυτές της Societe Generale.
Όπως παρατηρήθηκε εκτενώς κατά την τελευταία δεκαετία, τα «ισχυρά νομίσματα πιέζουν τον πληθωρισμό, τουλάχιστον προσωρινά, και αν ο αντίκτυπός τους στην ανταγωνιστικότητα είναι υπερβολικός, είναι αρκετό να τους αναγκάσει να ρίξουν την ευθύνη για την απώλεια θέσεων εργασίας σε άλλους παραγωγούς με φτηνότερα νομίσματα».
Όπως συνοψίζει ο αναλυτής της Societe Generale, Kit Juckes, «μια φορά κι έναν καιρό, όλα αυτά αντισταθμίστηκαν από την αίσθηση ότι ένα ισχυρό νόμισμα ήταν ένα σημάδι του εθνικού σθένους, αλλά αυτή η δεισιδαιμονία είναι περασμένη.
Έχει να κάνει με την ολική έκλειψη ηλίου, σήμερα».
Εξάλλου, την Παρασκευή (25/8/2017) οι κεντρικοί τραπεζίτες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε η «έκλειψη» να διαρκέσει λίγο περισσότερο για τα εθνικά τους νομίσματα.
«Το ευρώ εξακολουθεί να παρακωλύεται από την υπέρβαση των μακροχρόνιων θέσεων και εξακολουθεί να προχωράει πολύ περισσότερο από ό,τι δικαιολογείται από τις προσαρμογές των επιτοκίων.
Χρειάζεται ένα ξεκλείδωμα θέσης και ένα άλμα στις αποδόσεις του γερμανικού ομολόγου για να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του και δεν βλέπω να συμβαίνει αυτή την εβδομάδα» αναφέρει ο αναλυτής της Societe Generale.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης