Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εκτόξευση για τη μετοχή της Tesla σε πάνω από 400 δολάρια «βλέπουν» ορισμένοι αναλυτές

Εκτόξευση για τη μετοχή της Tesla σε πάνω από 400 δολάρια «βλέπουν» ορισμένοι αναλυτές
Χθες η Tesla άντλησε 1,8 δισεκ. δολάρια –έναντι αρχικού στόχου 1,5 δισεκ.– από την πώληση ομολογιών με λήγη την 15η Αυγούστου 2025
Στα 411 -από 368- δολάρια αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Tesla η Baird Investments, πρόβλεψη που είναι η τέταρτη υψηλότερη από τις 25 συστάσεις αναλυτών που έχει συγκεντρώσει η FactSet, με τη μέση εκτίμηση να είναι μόλις 300 δολάρια.
Την ίδια στιγμή, η εταιρεία επιβεβαίωσε τη bullish σύσταση «overweight» για τη μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όταν η μέση σύσταση είναι «hold».
Περί τις 21:25, η μετοχή της Tesla στον Nasdaq ενισχύεται κατά 1,7%, στα 363,9 δολάρια -κεφαλαιοποίηση στα 61 δισ.-, πλησιάζοντας σταδιακά το ρεκόρ κλεισίματος των 386,9 δολαρίων.
Χθες η Tesla άντλησε 1,8 δισεκ. δολάρια –έναντι αρχικού στόχου 1,5 δισεκ.– από την πώληση ομολογιών με λήγη την 15η Αυγούστου 2025, με την απόδοση να φτάνει το 5,25%.
Με βαθμολογίες από «Β3» έως «Β-» από τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, το ομόλογο-«σκουπίδι» (junk) είχε θεωρηθεί ως επικίνδυνο από ορισμένους αναλυτές.
Η έκδοση αποτέλεσε το ντεμπούτο της Tesla στις αγορές ομολόγων.
Τα «φρέσκα» κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση της παραγωγής του νεότερου sedan «Model 3» - το λιγότερο ακριβό της αυτοκίνητο- της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Musk.
Οι προπαραγγελίες για το Model 3, του οποίου η τιμή ξεκινά από τα 35.000 δολ., έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, με μέσο όρο περίπου 1.800 την ημέρα από το λανσάρισμά του, στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης