Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νέο μπαράζ υποβαθμίσεων για τη Noble Group – S&P και Moody’s την αξιολογούν με «CCC-» και «Caa3»

tags :
Νέο μπαράζ υποβαθμίσεων για τη Noble Group – S&P και Moody’s την αξιολογούν με «CCC-» και «Caa3»
Και οι δύο αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης επικαλούνται τον πολύ αυξημένο κίνδυνο αθέτησης πληρωμής ομόλογων από την ασιατική κολοσσιαία εταιρεία
Νέο μπαράζ υποβαθμίσεων για τη Noble Group επέφεραν τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα του β' 3μήνου 2017, με Standard & Poor's και Moody's να μειώνουν κατά μία βαθμίδα τη βαθμολογία πιστοληπτικης ικανότητας σε «CCC-» και «Caa3», λίγες βαθμίδες πάνω από το «default».
Μάλιστα, οι προοπτικές επαναξιολόγησης παρέμειναν αρνητικές, που σημαίνει ότι μία νέα υποβάθμιση ίσως να έπειται το επόμενο 12μηνο.
Και οι δύο αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης επικαλούνται τον πολύ αυξημένο κίνδυνο αθέτησης πληρωμής ομόλογων από την ασιατική κολοσσιαία εταιρεία.
Ο έτερος αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η Fitch, υποβάθμισε (κατά δύο βαθμίδες) στο επενδυτικά junk «CCC» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Noble Group -εδρεύουσα στο Χονγκ Κονγκ και εισηγμένη στη Σιγκαπούρη- κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα δε θα αξιολογήσει εκ νέου την εταιρεία, καθώς δε γίνεται να υποβαθμιστεί περαιτέρω.
Η Noble -διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού σε μια σειρά βιομηχανικών και ενεργειακών προϊόντων- κατέγραψε ζημίες-«μαμούθ» της τάξης των 1,75 δισ. δολαρίων το β' 3μηνο του 2017, έναντι απωλειών 54,9 εκ. για το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, ελέω -μεταξύ άλλων- των αποτυχημένων τοποθετήσεών της για τις τιμές του άνθρακα.
Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο ανήλθαν στα 10,12 δισ. δολάρια, έναντι 12,45 δισ. το β' 3μηνο 2016 (-29%).
«Το περιβάλλον λειτουργίας εξακολουθεί να είναι δύσκολο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Noble, προσθέτοντας ότι η αντίδραση της αγοράς στα αδύναμα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου οδήγησε σε προκλήσεις.
Η Noble αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα σε ό,τι αφορά στην εμπιστοσύνη των δανειστών, των προμηθευτών, των πελατών και των άλλων αντισυμβαλλομένων.
Η εταιρεία, ωστόσο, δήλωσε ότι έχει λάβει «σαφή βήματα» για να βρεθεί σε μια πορεία ανάκαμψης.
Η προτεραιότητα της Noble είναι να μειώσει περαιτέρω το χρέος της τα επόμενα δύο χρόνια.
Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία διαχείρισης περιουσιασκών στοιχείων προειδοποίησε τους επενδυτές για την ευρύτερη απώλεια του δεύτερου τριμήνου και δήλωσε ότι αποφάσισε να πουλήσει τη βορειοαμερικανική επιχείρηση φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να αντλήσει μετρητά.
Σημειώνεται ότι η Morgan Stanley αγόρασε μέσα στο 2017 το 8% της εταιρείας, με την οποία και εργάζεται για την ανασκόπηση των στρατηγικών της επιλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης