Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

The High-Tech Strategist: Θέμα χρόνου το πότε θα σκάσει η «φούσκα» των τεχνολογικών μετοχών

The High-Tech Strategist: Θέμα χρόνου το πότε θα σκάσει η «φούσκα» των τεχνολογικών μετοχών
Ο αναλυτής κ. Hickey αποτιμά σαν έναν ακόμη κίνδυνο και την σταδιακή απόσυρση των κεντρικών τραπεζών από τις χαλαρές νομισματικές πολιτικές
Τις έντονες ανησυχίες του για τις υπερτιμημένες μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών της Wall Street εκφράζει προς το επενδυτικό κοινό το οικονομικό περιοδικό «The High-Tech Strategist», θεωρώντας θέμα χρόνο να σκάσει η «φούσκα», όπως είχε γίνει και το 2000.
Ο αρθροφράφος Fred Hickey, αφού πρώτα υπενθυμίσει τα απανωτά ιστορικά υψηλά στις «μεγάλες 5», τις Apple, Amazon, Facebook, Alphabet και Microsoft, προειδοποιεί ότι «ίσως ζήσουμε μία μεγάλη διόρθωση ή ακόμη και κατάρρευση», παρά το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο η Wall Street «γιορτάζει».
Επίσης, ο αναλυτής κ. Hickey αποτιμά σαν έναν ακόμη κίνδυνο και την σταδιακή απόσυρση των κεντρικών τραπεζών από τις χαλαρές νομισματικές πολιτικές, οι οποίες και έδωσαν «ενέσεις ρευστότητας» στια αγορές μετά τη μεγάή χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009.
Μάλιστα, «σπρώχνει» τους επενδυτές στα «ασφαλή καταφύγια» του χρυσού και των μετοχών εξορυκτικών εταιρειών, καθώς «έχουν ένα λαμπρό επενδυτικό μέλλον».
«Είμαστε σε μια γιγαντιαία “φούσκα”.
Είναι ήδη η τρίτη ”φούσκα” τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Αρχικά είχαμε την τεχνολογική φούσκα στα τέλη της δεκαετίας του '90, μετά είχαμε τη “φούσκα” των κατοικιών που οδήγησε στην παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007/08 και τώρα βρισκόμαστε στην τρίτη.
Όλες έχουν την ίδια αιτία: τις κεντρικές τράπεζες.
Από την αρχή αυτής της “φούσκας” έχουμε δει συνολικά 12 τρισ. δολάρια εκτύπωσης νέου χρήματος και τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους οι κεντρικές τράπεζες εκτύπωσαν ρεκόρ 3 τρισ. δολαρίων ετησίως.
Έτσι, παρόλο που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve) σταμάτησε να εκτυπώνει, οι άλλες κεντρικές τράπεζες συνέχισαν.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε όλη αυτή την παραφροσύνη στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Τώρα, η Fed επιδιώκει να κάνει ένα άλλο μεγάλο βήμα στην ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής και να αρχίσει να συρρικνώνει τον φουσκωμένο ισολογισμό της. Πώς θα συμβεί αυτό;
Οι κεντρικοί τραπεζίτες ισχυρίζονται ότι θα μπορέσουν να κάνουν πίσω και να εξομαλύνουν τα επιτόκια χωρίς να προκαλέσουν δυσκολίες»...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης