Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Σημαντικό ρίσκο εκλογής μιας κυβέρνησης κατά του ευρώ στην Ιταλία

Capital Economics: Σημαντικό ρίσκο εκλογής μιας κυβέρνησης κατά του ευρώ στην Ιταλία
Το βασικό σενάριο πάντως προβλέπει την εκλογή μιας φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης, ως εκ τούτου, οι αναλυτές αναμένουν μια μικρή υποχώρηση του spread των ιταλικών ομολόγων, έως τα τέλη του 2018
Μπορεί το βασικό σενάριο της Capital Economics να προβλέπει την εκλογή μιας φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης στις εθνικές εκλογές της Ιταλίας (το αργότερο τον Μάιο του 2018), ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος εκλογής μιας ευρωσκεπτικιστικής κυβέρνησης είναι σημαντικός.
Σε ανάλυσή της η Capital Economics τονίζει ότι ακόμη και αν μια κυβέρνηση κατά του ευρώ δεν πιέσει άμεσα για έξοδο από την Ευρωζώνη, οπωσδήποτε θα ενταθεί η αβεβαιότητα στην οικονομία, τις τράπεζες και τις αγορές.
Το βασικό σενάριο πάντως προβλέπει την εκλογή μιας φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης, ως εκ τούτου, οι αναλυτές αναμένουν μια μικρή υποχώρηση του spread των ιταλικών ομολόγων, έως τα τέλη του 2018.
Σύμφωνα με το πρόσφατο βαρόμετρο, η Ιταλία είναι μια από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά ευρωσκεπτικισμού.
Η Capital Economics εκτιμά ότι το ενδεχόμενο εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ είναι απίθανο, ωστόσο μόνο και μόνο  το ρίσκο μιας εξόδου θα επηρεάσει αρνητικά τις αγορές, στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης