Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ETF Securities: Οι επενδυτές θα στραφούν στις αναδυόμενες αγορές - Οι αμερικανικές μετοχές είναι ακριβές

ETF Securities: Οι επενδυτές θα στραφούν στις αναδυόμενες αγορές - Οι αμερικανικές μετοχές είναι ακριβές
Οι αποτιμήσεις στις αναδυόμενες αγορές είναι πιο ελκυστικές σε σχέση με τις αμερικανικές 
Την εκτίμηση ότι οι επενδυτές θα στραφούν προς τις αναδυόμενες αγορές για να βρουν περισσότερες ελκυστικές αποδόσεις εκφράζει ο James Butterfill της ETF Securities.
«Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό ότι οι επενδυτές θα στραφούν προς τις αναδυόμενες αγορές, όπου οι αποτιμήσεις είναι πιο ελκυστικές» δήλωσε στο CNBC επισημαίνοντας ότι οι αμερικανικές μετοχές είναι πολύ ακριβές.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδυτές έχουν αρχίσει να βλέπουν τα θεμελιώδη μεγέθη είναι πιο ελκυστικά στις αναδυόμενες αγορές.
«(Στη Wall Street) δεν θα δούμε το taper tantrum (την πτωτική αντίδραση της αγοράς στο tapering) που είδαν το 2013» πρόσθεσε τονίζοντας ότι οι αναδυόμενες αγορές δεν παρουσιάζουν ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών.
Αυτά υποδηλώνουν ότι η αξία των αγαθών και των υπηρεσιών που εισάγει μια χώρα είναι υπερβαίνει την αξία των αγαθών και υπηρεσιών που εξάγει.
Το taper tantrum έχει να κάνει πότε η Fed ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων το 2013, που έπληξε έντονα τις αναδυόμενες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης