Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Unicredit: Το ευρώ μπορεί να φτάσει στο 1,20 δολ. έως το τέλος του 2017 λόγω του Draghi

Unicredit: Το ευρώ μπορεί να φτάσει στο 1,20 δολ. έως το τέλος του 2017 λόγω του Draghi
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο τα σχέδια για τη μείωση των μηνιαίων αγορών assets
Το ευρώ θα μπορούσε να φτάσει στο 1,20 δολ. πριν το τέλος του 2017, σύμφωνα με αναλυτές οι οποίοι επικαλούνται τα βελτιωμένα στοιχεία για την ευρωζώνη και την μειωμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών στις ΗΠΑ.
Το ενιαίο νόμισμα πέτυχε υψηλό 2 ετών της τάξης του 1,1655 δολ. μετά τη δήλωση του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, ότι η ευρωζώνη παρουσιάζει σημάδια «αναμφισβήτητης ανάπτυξης» και άφησε υπαινιγμούς για ενδεχόμενες αλλαγές στο QE το φθινόπωρο.
«Πιστεύω ότι το ευρώ/δολάριο έχει αρχίσει να κινείται προς την ισορροπία» δήλωσε ο Vasileios Gkionakis της Unicredit και πρόσθεσε «είχε υποτιμηθεί για αρκετό καιρό και τώρα η αγορά έχει αρχίσει να αποτιμά την επερχόμενη ομαλοποίηση από την ΕΚΤ».

Πότε θα αρχίσει το tapering;

Αν και ο Draghi δεν έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη σύσφιξη της πολιτικής, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο τα σχέδια για τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τις αρχές του 2018, πριν προχωρήσει σε σταδιακή αύξηση των επιτοκίων.
«Οι επενδυτές πιστεύουν ότι το QE της ΕΚΤ θα φτάσει στα 40 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2017 και ότι τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων θα ενισχυθούν.
Αυτή είναι η άποψη μας για τους τελευταίους τρεις μήνες και πιστεύω ότι το QE θα ολοκληρωθεί το 2018» δήλωσε στο CNBC ο Bob Parker της Quilvest Investment Management.

Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει το ευρώ;

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον Parker, το ευρώ θα ενισχυθεί στο 1,20 δολ. έως το τέλος του έτους, πριν φτάσει στο 1,25 το 2018.
Από την πλευρά του, ο Gkionakis συμφωνεί ότι το ευρώ θα κινηθεί υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, αν και μετριάζει τις εκτιμήσεις του.
«Πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό ότι θα κινηθεί υψηλότερα» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε «Μπορεί να έχουμε αυτά τα μπρος πίσω… αλλά πιστεύω πως είναι ξεκάθαρο ότι η οικονομική δυναμική κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση στην ευρωζώνη.

Η ΕΚΤ μπορεί να αποφύγει το μίνι tantrum

Η Luigi Speranza της BNP Paribas πρότεινε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν ότι η ΕΚΤ θα υποχωρήσει γρήγορα εάν τα κέρδη του ευρώ συνεχιστούν.
«Εάν το ευρώ ενισχυθεί περαιτέρω από τα τρέχοντα επίπεδα, δεν θα εκπλαγούμε αν, μέσα στις επόμενες ημέρες, η ΕΚΤ ενισχύσει τη ρητορική της για τους κινδύνους στην ανάπτυξη λόγω των αυστηρότερων οικονομικών συνθηκών και, κυρίως, στο outlook της οικονομίας» επεσήμανε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης