Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βank of America Merrill Lynch: Ο Άγιος Βασίλης δεν θα έρθει φέτος στη Wall Street! Στο 50% οι πιθανότητες ο S&P 500 να υποχωρήσει στις 950 μονάδες... To ευρώ θα χάσει τα 1,20 δολ

Βank of America Merrill Lynch: Ο Άγιος Βασίλης δεν θα έρθει φέτος στη Wall Street! Στο 50% οι πιθανότητες ο S&P 500 να υποχωρήσει στις 950 μονάδες... To ευρώ θα χάσει τα 1,20 δολ
"Επενδυτές προσοχή! Ο Άγιος Βασίλης δεν θα έρθει φέτος στη Wall Street!" εκτιμά η Βank of America Merrill Lynch, καθώς το 2011 οδεύει στην εκπνοή του κι ενώ απομένουν μόλις 11 ημέρες πριν την έλευση του 2012.
Όπως χαρακτηριστικά προβλέπει η αναλύτρια του οίκου, Mary Ann Bartels, στη διάρκεια του 2012, ο S&P 500, o δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, είναι βέβαιο ότι θα δοκιμάσει τα χαμηλά του περασμένου Οκτωβρίου, ήτοι το ψυχολογικό όριο των 1.100 μονάδων.
Να σημειωθεί ότι τα επίπεδα των 1.100 μονάδων μεταφράζονται σε πτώση περίπου 9% από τα τρέχοντα επίπεδα του S&P 500 (Χθες Δευτέρα έκλεισε στις 1.205 μονάδες). Σύμφωνα με την Bartels, αν ο αμερικανικός δείκτης διασπάσει τα επίπεδα των 1.100 μονάδων, τότε οδεύει ολοταχώς προς τα χαμηλά των 935 - 980 μονάδων.
"Οι πιθανότητες ο S&P 500 να υποχωρήσει στις 950 μονάδες ανέρχονται στο 50%", σχολιάζει χαρακτηριστικά η αναλύτρια της Βank of America Merrill Lynch.
Η ίδια, παράλληλα, προβλέπει ότι και τα εμπορεύματα θα συνεχίσουν να χάνουν έδαφος για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμη, καθώς παραμένουν σημαντικά ευάλωτα έναντι της αυξανόμενης αβεβαιότητας στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Πτωτική θα είναι, σύμφωνα πάντα με την Bartels, και η τάση των μετάλλων. Ειδικά για το χρυσό, η αναλύτρια εκτιμά ότι σύντομα θα βιώσει την πιο απότομη διόρθωση από την περίοδο 2008 - 2009.
Εστιάζοντας στα νομίσματα, προβλέπει ότι σύντομα το ευρώ θα υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα των 1,20 δολαρίων, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
"Μεταξύ ομολόγων και μετοχών, προτιμώμενα στην τρέχουσα συγκυρία είναι τα ομόλογα. Αν και μια απότομη υποχώρηση των μετοχών θα αποτελεί αυτόματα μια εξαιρετικά ελκυστική ευκαιρία", προσθέτει η Bartels.
Και καταλήγει: Επενδυτές, χρειάζεται χρόνος! Στα μέσα του 2012 μια νέα bull market θα κάνει την εμφάνισή της! Μέχρι τότε, πρέπει να κάνετε υπομονή...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης