Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Μεγάλη ανακούφιση για τη Royal Bank of Scotland ο διακανονισμός με τις ΗΠΑ για τα «τοξικά» δάνεια

Fitch: Μεγάλη ανακούφιση για τη Royal Bank of Scotland ο διακανονισμός με τις ΗΠΑ για τα «τοξικά» δάνεια
Ο διακανονισμός καλύπτεται σχεδόν πλήρως από τις υπάρχουσες προβλέψεις της τράπεζας
Αν και θα κληθεί να πληρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5,5 δισ. δολαρίων, ο διακανονισμός της Royal Bank of Scotland με την αρμόδια ρυθμιστική αρχή των Η.Π.Α. (Federal Housing Finance Agency, F.H.F.A.) για τα «τοξικά» τιτλοποιημένα δάνεια που πυροδότησαν τη χρηματοπιστωτική κρίση, αποτελεί μία μεγάλη ανακούφιση για τη σκωτσέζικη τράπεζα, αναφέρει σε σχόλιό του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.
Τα 754 εκατ. ευρώ θα επιστραφούν στην σκωτσέζικη τράπεζα λόγω συμφωνιών αποζημίωσης σε τρίτους.
Το σύνολο των τίτλων με ενέχυρα προβληματικά δάνεια που είχε εκδώσει η Royal Bank of Scotland μετά το 2005 έφτανε τα 32 δισ. δολάρια!
«Η αβεβαιότητα σχετικά με το μέγεθος και το χρονοδιάγραμμα των χρηματικών ποινών βάραινε τη διαχείριση των κεφαλαίων της R.B.S. και καθυστερούσε τα μερίσματα.
Ο διακανονισμός καλύπτεται σχεδόν πλήρως από τις υπάρχουσες προβλέψεις της τράπεζας.
Οι εκκρεμείς διαφορές της F.H.F.A κατά της R.B.S. θα αποσυρθούν ως μέρος του διακανονισμού.
Η R.B.S. θα καταγράψει μια πρόσθετη επιβάρυνση ύψους 151 εκατ. στερλινών στα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου 2017, η οποία δεν είναι σημαντική σε σχέση με την κεφαλαιακή βάση ύψους 31,3 δισ. στερλινών στο τέλος του 1ου τριμήνου», αναφέρει η Fitch, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η πιστοληπτική αξιολόγηση «BBB+» (με σταθερές προοπτικές) της R.B.S. παραμένει υπό πίεση λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τα πρόστιμα άλλων κατηγοριών, την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις κρατικές ενισχύσεις και τους κινδύνους υλικής εκτέλεσης που συνδέονται με την αναδιάρθρωσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης