Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gros (CEPS): Μεγάλο λάθος η άμεση επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές - Ο κίνδυνος 4ου μνημονίου

Gros (CEPS): Μεγάλο λάθος η άμεση επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές - Ο κίνδυνος 4ου μνημονίου
Οι Έλληνες τραπεζίτες είναι σε επαφή με τον ΟΔΔΗΧ
Κατά μιας άμεσης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές τάσσεται ο Daniel Gros διευθυντής του Centre for European Policy Studies, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να κοστίσει ακριβά στη χώρα.
Τη στιγμή που σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων 24ωρων, η Αθήνα προετοιμάζει μια επιστροφή στην αγορά των ομολόγων την επόμενη εβδομάδα, ο Gros δηλώνει στο CNBC ότι το timing της εξόδου είναι κομβικής σημασίας.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μια ομαλή μετάβαση πίσω στις αγορές για να αποδείξει ότι το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης έχει πετύχει.
«Η επιστροφή στις αγορές νωρίς είναι μεγάλο λάθος.
Η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει ένα risk premium πολλών εκατοντάδων μονάδων βάσης για μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση.
Όλη η χρηματοδότηση που θα μπορούσε να βρει τώρα η Ελλάδα από τους ιδιώτες θα ωριμάσει πολύ πριν τα ευρωπαϊκά δάνεια» δήλωσε ο Gros στο CNBC.

Οι Έλληνες τραπεζίτες είναι σε επαφή με τον ΟΔΔΗΧ

«Η επιστροφή στις αγορές είναι σημαντική, αλλά θα έλεγα ότι είναι σημαντικό λάθος.
Πάντα υπάρχει ένα ρίσκο ότι τα πράγματα δεν θα πάνε βάσει σχεδίου και ότι θα χρειαστεί ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης» επεσήμανε ο ίδιος.
Μια πηγή με γνώση του θέματος, δήλωσε στο CNBC ότι το timing της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές δεν είναι γνωστό ακόμα.
«Δεν ξέρουμε σίγουρα, εάν η Ελλάδα θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις αγορές την επόμενη εβδομάδα ή εάν θα περιμένει μέχρι το φθινόπωρο» δήλωσε η εν λόγω πηγή.
Οι αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης έχουν στείλει το μήνυμα ότι δεν έτοιμοι να επιστρέψουν στις αγορές την επόμενη εβδομάδα, αλλά οι Έλληνες τραπεζίτες φαίνεται ότι είναι σε επαφή με τον ΟΔΔΗΧ, επισημαίνει η ίδια πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης