Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Οι τράπεζες της νοτιοανατολικής Ασίας θα έχουν καλές επιδόσεις στο β' 6μηνο του 2017

Credit Suisse: Οι τράπεζες της νοτιοανατολικής Ασίας θα έχουν καλές επιδόσεις στο β' 6μηνο του 2017
Οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας επισημαίνουν ότι οι κινεζικές τράπεζες χάνουν τη δυναμική τους
Η εγχώρια ζήτηση, σε αντίθεση με τις εξαγωγές, θα οδηγήσουν την οικονομική ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, μια αλλαγή που προμηνύεται καλή για τις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, σύμφωνα με την Credit Suisse που γίνεται πιο αισιόδοξη όσον αφορά σε αυτόν τον τραπεζικό τομέα.
Σύμφωνα με σχετική ανάλυση, η αύξηση των εξαγωγών από την Κίνα έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της και η ζήτηση από άλλες μεγάλες οικονομίες είναι απίθανο να γεμίσουν το κενό.
Επιπροσθέτως, πολλοί δείκτες, όπως ο δείκτης τιμών μετάλλων CRB και η βιομηχανική παραγωγή δείχνουν επίσης προς μια επιβράδυνση, σύμφωνα με την Credit Suisse.
«Οι οικονομολόγοι μας πιστεύουμε ότι ο ούριος άνεμος προς τις εξαγωγές εξαφανίζεται σιγά-σιγά, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της ανάπτυξης των εξαγωγών σε μονοψήφια νούμερα για το υπόλοιπο του έτους (2017)» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.
«Ο πιο μετριοπαθής ρυθμός ανάπτυξης των εξαγωγών από το ''τέλειο'' στο ''καλό'' θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διαφοροποίηση των προοπτικών ανάπτυξης μεταξύ των οικονομιών.
Οι οικονομολόγοι μας αναμένουν βελτίωση της εγχώριας ζήτησης, αντισταθμίζοντας εν μέρει τις ασθενέστερες εξαγωγές, τουλάχιστον στην Ένωση των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN)» τονίζεται επίσης.
Αυτό το μακροοικονομικό πλαίσιο έχει αναγκάσει την Credit Suisse να προτιμά τις τράπεζες της νοτιοανατολικής Ασίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, ενώ νωρίτερα και εντός του 2017 είχε δείξει την προτίμηση της σε τράπεζες της βόρειας Ασίας.
Η τράπεζα που ήδη προτιμούσε τη Σιγκαπούρη και την Ινδονησία, προσθέτει και τη Μαλαισία στη λίστα της.
Όπως αναφέρεται στην ανάλυση, η οικονομία της Μαλαισίας θα επωφεληθεί από το πρόγραμμα δαπανών της κυβέρνησης, ενόψει των γενικών εκλογών και την αργή επίδραση των αυξήσεων στις τιμές των εμπορευμάτων.
Στον αντίποδα, η Credit Suisse επισημαίνει ότι οι τράπεζες της Κίνας χάνουν μέρος της δυναμικής τους λόγω των σφιχτότερων κανονισμών της κυβέρνησης και του πιο αδύναμου οικονομικού outlook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης