Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η επανάληψη του 2008 είναι προ των πυλών – Τα φορολογικά έσοδα των ΗΠΑ το «μαρτυρούν»

Phoenix Capital: Η επανάληψη του 2008 είναι προ των πυλών – Τα φορολογικά έσοδα των ΗΠΑ το «μαρτυρούν»
«Το 95% της συνολικής καθαρής αύξησης των θέσεων εργασίας από το 2008, στην πραγματικότητα έγινε μέσω ενός λογιστικού κόλπου»
Τη στιγμή που οι αγορές σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και οι δείκτες ανεργίας, οικονομικής ανάπτυξης βγάζουν προς τα έξω μία θετική εικόνα για τις αμερικανικές αγορές, ένα πολύ σημαντικό οικονομικό στοιχείο «μαρτυρά» πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι…
Όπως αναφέρει σε σημείωμά της η «αρκούδα» (bear) των αγορών Phoenix Capital, τα φορολογικά έσοδα των Η.Π.Α., «η πιο αντικειμενική οικονομική μέτρηση στον πλανήτη», μειώθηκαν πρόσφατα για πρώτη φορά μετά την οικονομική κρίση της περιόδου 2007 – 2009.
«Το 95% της συνολικής καθαρής αύξησης των θέσεων εργασίας από το 2008, στην πραγματικότητα έγινε μέσω ενός λογιστικού κόλπου.
Οι θέσεις εργασίας δεν αυξήθηκαν καθόλου.
Τα φορολογικά έσοδα, και ιδίως τα εταιρικά, είναι πολύ δύσκολο να τα παραποιήσεις.
Τα χρήματα είτε μπήκαν στα ταμεία, είτε όχι.
Εάν η οικονομία αναπτύσσεται, τα έσοδα από τα εταιρικά έσοδα αυξάνονται, καθώς οι εταιρείες αυξάνουν το εισόδημά τους, με αποτέλεσμα να πληρώνουν περισσότερους σε φόρους.
Και όταν η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, τα φορολογικά έσοδα από τις εταιρείες βυθίζονται», αναφέρει η Phoenix, παραθέτοντας τα «αποδεικτικά στοιχεία»:

  

Πότε μειώθηκαν πάλι τα φορολογικά έσοδα;
Πριν από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008…
Άραγε η ιστορία θα επαναληφθεί;


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης