Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Προς λήψη αποφάσεων για το tapering η ΕΚΤ - Το 2018 θα έχει τερματιστεί το QE

Commerzbank: Προς λήψη αποφάσεων για το tapering η ΕΚΤ - Το 2018 θα έχει τερματιστεί το QE
Tο tapering είναι πιθανό να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2018 και πιθανότατα θα διαρκέσει ένα χρόνο, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018
Αν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να έχει κάνει μερικές αντιφατικές δηλώσεις, οι αναλυτές είναι βέβαιοι ότι η νομισματική χαλάρωση θα μειωθεί σιγά-σιγά το 2018 με ανακοίνωση στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου.
«Αναμένουμε ότι το Συμβούλιο της ΕΚΤ θα ανακοινώσει μια απόφαση για το tapering (τερματισμό του QE) στη συνεδρίαση τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο το αργότερο», δήλωσε στο CNBC ο Michael Schubert, ανώτερος οικονομολόγος της Commerzbank.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το tapering είναι πιθανό να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του επόμενου έτους (2018) και πιθανότατα θα διαρκέσει ένα χρόνο, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018.
Παρά την συναίνεση σχετικά με μια ανακοίνωση για τη μείωση το tapering, οι αναλυτές φαίνονται διχασμένοι ως προς το timing της αύξησης των επιτοκίων.
«Πιστεύουμε ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων είναι πιο μακριά από ό,τι περιμένουν οι αγορές.
Περιμένουμε ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων θα γίνει στις αρχές του 2019», δήλωσε στην CNBC την περασμένη εβδομάδα ο Elwin de Groot, ανώτερος οικονομολόγος της Rabobank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης