Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BETA: Αβεβαιότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών από την αξιολόγηση – Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα του α' 3μήνου 2017

BETA: Αβεβαιότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών από την αξιολόγηση – Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα του α' 3μήνου 2017
Η εβδομαδιαία έκθεση της BETA Χρηματιστηριακής...
Η ψήφιση των τελευταίων προαπαιτούμενων το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να κλείσει και τυπικά την λίστα της τεχνικής έκθεσης των θεσμών ανοίγοντας το δρόμο της έγκρισης της δόσης των 7,5 δις ευρώ στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, αναφέρει σε σχόλιο της για την εβδομάδα η BETA Χρηματιστηριακή.
Ωστόσο, σημειώνει, έχει αφεθεί ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαβουλεύσεων ώστε να δοθεί κάποια αμοιβαία αποδεκτή διατύπωση για την συμμετοχή του ΔΝΤ, το QE και το χρέος στην Σύνοδο κορυφής στις 22/23 Ιουνίου. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα χρονικά περιθώρια θα στενέψουν πολύ καθώς εκτός από την επικύρωση της τεχνικής συμφωνίας απαιτείται έγκριση από τα τοπικά κοινοβούλια των χωρών του ευρώ, διαδικασία όχι μικρότερη της μίας εβδομάδας.
Το πρώτο ομόλογο (2,1 δις ευρώ) του Ιουλίου λήγει στις 17 Ιουλίου άρα στο ακραίο σενάριο το κλείσιμο της συμφωνίας μετά την Σύνοδο Κορυφής πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο στις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.
Πέρα από το κλείσιμο της συμφωνίας η περίοδος που διανύουμε ολοκληρώνει την προαιρετική δημοσίευση των αποτελεσμάτων τριμήνου τα οποία εμφάνισαν μια ικανοποιητική εικόνα.
Στις 26 εταιρίες που δημοσίευσαν μεγέθη η αύξηση του κύκλου εργασιών είναι 26%, τα λειτουργικά κέρδη αυξημένα 17% και η κερδοφορία +47%.
Η θετική εικόνα αποδίδεται αφενός στο ότι όσοι δημοσιεύουν στο προαιρετικό α’ τρίμηνο έχουν κάτι καλό να πουν αφετέρου η διύλιση οδηγεί σταθερά τα κέρδη λόγω της υψηλής βαρύτητας στο δείγμα.
Καλά νούμερα τριμήνου έδειξαν οι FF Group, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ενώ οι τράπεζες περιορίστηκαν σε ένα διαδικαστικό τρίμηνο συντήρησης (92 εκατ. ευρώ έναντι 116 εκατ.
το α’ τρίμηνο του 2016). Στις μικρότερες εταιρίες Σαράντης, Quest, Autohellas και Πλαστικά Θράκης έδειξαν συνέχεια των καλών επιδόσεων της περυσινής χρονιάς, τηρουμένων και των δυσκολιών που παρατηρήθηκαν στο ξεκίνημα του 2017.
Τεχνικά η εικόνα του Γενικού Δείκτη παρά την πτωτική εβδομαδιαία μεταβολή έδειξε ισορροπία κοντά στην περιοχή των φετινών υψηλών.
Χωρίς να βγει ένταση στην τάση η κίνηση ήταν πλαγιοκαθοδική με τους μέσους ημερήσιους τζίρους να υποχωρούν αισθητά στα 50 εκατ. ευρώ μέγεθος που δεν βοηθά ιδιαίτερα την εκτόνωση προς κάποια κατεύθυνση.
Ο MACD παραμένει σε θέση πώλησης ενώ τα όρια ανοχής για τον κινητό μέσο όρο των 30 ημερών έχουν στενέψει αισθητά αφού το κομβικό σημείο αντιστροφής τάσης έχει ανερχόμενη φορά και βρίσκεται στις 769 μονάδες. Χαμηλότερα (735 μονάδες) και με ηπιότερη κλίση έρχεται ο κινητός μέσος των 50 ημερών ο οποίος αποτελεί και το σημείο αναφοράς των στηρίξεων του Γενικού Δείκτη. Η συσσώρευση στην περιοχή των 770 – 800 μονάδων έχει αποφορτίσει την εικόνα των ταλαντωτών οι οποίοι κινούνται κάτω από την υπερτιμημένη ζώνη.
Παρόλα αυτά οι συνθήκες επανάκτησης των υψηλών της Αγοράς δεν φαίνεται να ικανοποιούνται καθώς οι τζίροι δεν βγάζουν δυναμική αλλαγής επιπέδων διαπραγμάτευσης ενώ και οι τίτλοι που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αρωγοί ανόδου δείχνουν κόπωση στα διαγράμματα τους.
Συμπερασματικά θα αναμέναμε την συνέχιση των σταθεροποιητικών τάσεων, το Γενικό Δείκτη να ισορροπεί βραχυπρόθεσμα χαμηλότερα δοκιμάζοντας τις αντοχές του επόμενου σημείου στήριξης (770 μονάδες).
O ΟΠΑΠ αναμένεται να δώσει την πρώτη εικόνα από την ανάπτυξη του δικτύου των VLTs στη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου το απόγευμα της Δευτέρας 12 Ιουνίου.
Από τις 13 Ιουνίου οι κοινές και προνομιούχες μετοχές του Τιτάνα θα διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα χρήσης και την επιστροφή κεφαλαίου 0,10 ευρώ και 1 ευρώ ανά μετοχή.
Την Πέμπτη 15/6 θα διεξαχθούν οι τακτικές γενικές συνελεύσεις από MIG, Nexans, Lamda Development, Elinoil και Κλουκίνα ενώ χωρίς το μέρισμα των 85 λεπτών ανά μετοχή θα διαπραγματεύονται οι μετοχές της Autohellas.
Την ίδια ημέρα παύει η διαπραγμάτευση της ΔΕΗ καθώς θα αποκοπεί με εταιρική πράξη και εισφορά στους μετόχους μία μετοχή του ΑΔΜΗΕ για κάθε μία μετοχή της ΔΕΗ.
Η εβδομάδα κλείνει με τις τακτικές γενικές συνελεύσεις των Φουρλή, ΕΥΔΑΠ, ΙΑΣΩ, Lavipharm και Frigoglass. Εντός της εβδομάδας (14 – 16 Ιουνίου) αναμένεται να λάβει χώρα η Δημόσια Εγγραφή μέσω του Ηλεκτρονικού βιβλίου Προσφορών για την έκδοση ομολόγου από την Sunlight η οποία επιδιώκει την άντληση κεφαλαίων έως 50 εκατ. ευρώ.
Επισημαίνεται τέλος ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας ενώ την ερχόμενη Παρασκευή 18/6 λήγουν οι σειρές παραγώγων μετοχών και δεικτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό (triple witching).
Η παρουσίαση αυτή δεν αποτελεί επενδυτική πρόταση ή προτροπή αγοράς/πώλησης μετοχών...
Οι αποτιμήσεις των εταιριών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης (Κλείσιμο 08/06)

  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης