Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Διατηρεί την τιμή στόχο των 3,7 ευρώ για την μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή

Eurobank Equities: Διατηρεί την τιμή στόχο των 3,7 ευρώ για την μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή
Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η εισηγμένη ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα για το α' τρίμηνο του 2017
Στη διατήρηση της τιμής-στόχου των 3,7 ευρώ για την μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή και τη σύσταση "hold" προχωρά η Eurobank Equities στο τελευταίο της report.
Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η εισηγμένη ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα για το α' τρίμηνο του 2017 λόγω της αύξησης της εγκατεστημένης ισχής που πλέον ανέρχεται σε 786 MW.
Η εταιρεία ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ενός εργοστασίου 48 MW στην Ελλάδα, έτσι ώστε η συνολική εγκατεστημένη ισχύς να φθάσει τα 786 MW από 738 MW στο τέλος του 2016 (+18% από 664 MW στο τέλος του πρώτου τριμήνου '16). Άλλα 194 MW βρίσκονται υπό κατασκευή, εκ των οποίων τα 150 MW στις ΗΠΑ και άλλα 44 MW στην Ελλάδα.
Gια συνολικά 936 MW που έχουν εγκατασταθεί μέχρι το τέλος του έτους (199 MW υπό κατασκευή σήμερα), γεγονός που συμβαδίζει με τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities καθώς αναμένei ότι η μονάδα των ΗΠΑ θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2017, ενώ η πρόσθετη ελληνική δυναμικότητα των υπό κατασκευή MW θα τεθούν σε εμπορική λειτουργία στις αρχές του 2018.
Ο συντελεστής φορτίου ανέμου (εκτός της παραγωγικής ικανότητας κατά την περίοδο δοκιμών) διαμορφώθηκε σε 31,1% σε σύγκριση με 31,7% την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ ο συντελεστής φορτίου (συμπεριλαμβανομένων των μικρών υδροηλεκτρικών και φωτοβολταϊκών) έφθασε το 31,8% από 32,7% πέρυσι.
Σε σύγκριση, ο συντελεστής φόρτωσης των ελληνικών αιολικών φορέων διαμορφώθηκε σε 28,9%, σημειώνοντας μείωση 43 μονάδων βάσης σε ετήσια βάση, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Terna Energy παρουσίασε ευρεία εναρμόνιση με τους ανταγωνιστές της.
Οι πωλήσεις του Ομίλου σημείωσαν αύξηση κατά 10,1% σε ετήσια βάση στα 55,5 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, αύξηση κατά 17,6% στις πωλήσεις Ενέργειας ως αποτέλεσμα της προαναφερθείσας αυξημένης παραγωγικής ικανότητας σε ετήσια βάση καθώς και αυξημένης συμμετοχής της δευτερογενούς κατασκευαστικής δραστηριότητας.
Το EBITDA του ομίλου ανήλθε σε 35,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 15,7% σε ετήσια βάση, με το αντίστοιχο περιθώριο να αυξάνεται κατά 310 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης