Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Προς νέο ρεκόρ έκδοσης ομολόγων οδεύουν οι ευρωπαϊκές εταιρείες το 2017

Fitch: Προς νέο ρεκόρ έκδοσης ομολόγων οδεύουν οι ευρωπαϊκές εταιρείες το 2017
Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές οδήγησαν τον οίκο αξιολόγησης στην υποβάθμιση πολλών εταιρειών στις αρχές του έτους
Οι ευρωπαϊκές εταιρείες οδεύουν προς μία ακόμη χρονιά - ρεκόρ σε ό,τι αφορά στην έκδοση τίτλων χρέους, καθώς το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει η Ε.Κ.Τ. συνεχίζει να πιέζει προς τα κάτω το κόστος δανεισμού, εκτιμά σε έκθεσή της η Fitch.
Όπως αναφέρεται, το συνολικό ποσό των εταιρικών ομολόγων που εκδόθηκαν σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική το α' 3μηνο 2017, είναι αυξημένο κατά 27% σε ετήσια βάση, κάτι που αποδεικνύει πως θα καταρριφθεί το ρεκόρ των 478 δισ. ευρώ το 2017.
Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές οδήγησαν τον οίκο αξιολόγησης στην υποβάθμιση πολλών εταιρειών στις αρχές του έτους, ωστόσο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βοήθησε την ευρύτερη πιστωτική αγορά να συσπειρωθεί, παρά τις αρνητικές προοπτικές.
Η Ε.Κ.Τ. διεύρυνε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, στο πλαίσιο του οποίοι αγοράζονται περίπου 7,5 δισ. ευρώ εταιρικών ομολόγων μηνιαίως, με περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου να προέρχεται από Γαλλία και Γερμανία.
Η Fitch αναφέρει ότι το QE τροφοδοτεί αυτήν την περίοδο μια «εξάρθρωση μεταξύ τεχνικών και θεμελιωδών μεγεθών» στην αγορά εταιρικών ομολόγων, με μεγάλη απόκλιση μεταξύ στα spreads και τη μόχλευση. Επίσης, αναμένει η έκδοση ομολόγων θα «εξομαλυνθεί» όταν το πρόγραμμα τερματιστεί.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης