Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η νίκη της May στις εκλογές δεν είναι προϋπόθεση για «ομαλό» Brexit - Βearish στη στερλίνα

Deutsche Bank: Η νίκη της May στις εκλογές δεν είναι προϋπόθεση για «ομαλό» Brexit - Βearish στη στερλίνα
Η γερμανική τράπεζα επισημαίνει ότι η στερλίνα έχει προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών
Η Deutsche Bank έχει γίνει bearish στη στερλίνα για ακόμα μία φορά, επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε ανοδική κίνηση για το νόμισμα από τις επερχόμενες εκλογές έχουν ήδη προεξοφληθεί από την αγορά.
«Έφτασε η ώρα για να γίνουμε bearish στη στερλίνα ξανά» έπειτα από περίπου 1,5 μηνα μετά το θετικό outlook για το βρετανικό νόμισμα.
«Ένα φιλικό προς την αγορά εκλογικό αποτέλεσμα στη Βρετανία εμφανίζεται ήδη να έχει προεξοφληθεί και τα ρίσκα τώρα στρέφονται προς μια απογοήτευση» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.
«Όποια και αν είναι η έκβαση, πιστεύουμε ότι μια ισχυρή συντηρητική πλειοψηφία είναι μια απαραίτητη αλλά όχι επαρκής προϋπόθεση για ένα ''ομαλό'' Brexit.
Οι αρχικές συνομιλίες φαίνονται γεμάτες δυσκολίες και η ευρωπαϊκή στάση σκληραίνει».
Συνεπώς, ακόμη και αν η Theresa May κερδίσει μια μεγάλη πλειοψηφία την ερχόμενη Πέμπτη (8/6/2017), η αντίδραση της στερλίνας είναι απίθανο να είναι εξαιρετικά θετική.
Μόλις οι εκλογές ολοκληρωθούν, οι traders θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους στο Brexit, όπως η οικονομική επιβράδυνση που αρχίζει χάρη στην ψηφοφορία και η στερλίνα θα μπορούσε να παρουσιάσει μεγαλύτερη αδυναμία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης