Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Teneo Intelligence: Αυξημένες οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία

Teneo Intelligence: Αυξημένες οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία
Ο Renzi έχει μιλήσει για το ενδεχόμενο οι ιταλικές και οι γερμανικές εκλογές να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα
Η πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ιταλία έως το φθινόπωρο έχουν αυξηθεί ανησυχητικά, επισημαίνει ο Wolfango Piccoli της Teneo Intelligence.
«Το μεγαλύτερο εμπόδιο στις πρόωρες εκλογές μέχρι στιγμής ήταν η έλλειψη ενός λειτουργικού εκλογικού νόμου... αλλά έπειτα από μήνες αντιπαραθέσεων, φαίνεται ότι τα κυριότερα κόμματα προχωρούν προς μια συμφωνία ώστε να υποστηρίξουν ένα εκλογικό σύστημα εμπνευσμένο από τη Γερμανία, χρησιμοποιώντας αναλογική εκπροσώπηση με όριο το 5%» αναφέρει ο Piccoli.
Ενώ η συμφωνία για ένα νέο εκλογικό σύστημα φαίνεται να αυξάνει την πιθανότητα ενός αδύναμου συνασπισμού που θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ ώστε να εγκριθούν οι μεταρρυθμίσεις, θα μπορούσε να προκαλέσει εκλογές πριν ένας δύσκολος προϋπολογισμός ενισχύσει το αντι-ευρωπαϊκό κλίμα μεταξύ των Ιταλών ψηφοφόρων.
Εάν οι Ιταλοί βουλευτές καταλήξουν σε συμφωνία τον Ιούνιο, τότε απομακρύνεται το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις πρόωρες εκλογές.
Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός Matteo Renzi έχει επισημάνει ότι η διεξαγωγή των ιταλικών εκλογών τον ίδιο μήνα με τις γερμανικές θα είχε κάποιο νόημα από ευρωπαϊκής άποψης.
«Ψηφίζοντας μαζί με το Βερολίνο θα έχει κάποιο νόημα για πολλούς λόγους σε ένα ευρωπαϊκό επίπεδο και η νέα βουλή θα μπορούσε να θέσει σε εφαρμογή μια 5ετη οικονομική πολιτική χωρίς να χάσει ούτε μία μέρα» δήλωσε πρόσφατα ο Renzi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης