Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CFRA: Γιατί οι επενδυτές της Wall Street πρέπει να παρακολουθούν αυτούς τους αποκλίνοντες δείκτες

tags :
CFRA: Γιατί οι επενδυτές της Wall Street πρέπει να παρακολουθούν αυτούς τους αποκλίνοντες δείκτες
Η απόκλιση μεταξύ του δείκτη Dow Jones Transportation και του Dow Jones Industrials μπορεί να σηματοδοτεί επικείμενη διόρθωση της αγοράς
Ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq έκαναν νέο ρεκόρ τη Δευτέρα (15/5/2017) υπάρχει μια κόκκινη σημαία που σηματοδοτεί το ενδεχόμενο για διόρθωση της αγοράς στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με τον Sam Stovall της CFRA.
Από τις αρχές Μαρτίου, ο Dow Jones Transportation Average που έχει καταγράψει κέρδη της τάξης του 0,2% από τις αρχές του έτους έχει αποκλίνει από τον Dow Jones Industrials που ενισχύεται κατά 6%.
Η ευρύτερη αγορά που μετράται από τον S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 7,2% από τις αρχές του έτους.
Μακροπρόθεσμα, τόσο οι βιομηχανίες όσο και οι μεταφορές έχουν θετική συσχέτιση, δηλαδή οι κινήσεις στον ένα δείκτη παρακολουθούνται στενά από τον άλλο.
Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.
Εξάλλου, μια αναπτυσσόμενη οικονομία χρειάζεται μια ισχυρή βιομηχανία μεταφορών για να μεταφέρει τα μεταποιημένα αγαθά και να μεταφέρει τους ανθρώπους με διαθέσιμο εισόδημα.
Ο Dow Theory, ένας από τους παλιότερους τεχνικούς δείκτες τάσης, πυροδότησε ένα σήμα για buy στις αρχές Μαρτίου, όταν και οι δύο δείκτες (μεταφορικός και βιομηχανικός) χτύπησαν ταυτόχρονα ρεκόρ.
Ωστόσο, η απόκλιση από τότε μπορεί να πυροδοτήσει μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση, σύμφωνα με τον Stovall.
Πάντως, οι αποκλίσεις βραχυπρόθεσμα δεν είναι άνευ προηγουμένου και, στην πραγματικότητα, συμβαίνουν αρκετά συχνά.
Στο παρακάτω γράφημα, ο Stovall επισημαίνει ότι όταν η συσχέτιση πέφτει στο 0,2 (που είναι δύο τυπικές αποκλίσεις κάτω από το μέσο όρο του 0,7) - αυξάνεται το ρίσκο διόρθωσης της αγοράς.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης