Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΒΒΒ-» για τη Ρωσία η Fitch – Σταθερό το outlook

Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΒΒΒ-» για τη Ρωσία η Fitch – Σταθερό το outlook
Το ανώτατο όριο αξιολόγησης «ΒΒΒ-» παρέμεινε στο «BBB-», την τωρινή δηλαδή βαθμολογία
Στην επιβεβαίωση της αξιολόγησης «ΒΒΒ-» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας προχώρησε σήμερα, 31 Μαρτίου 2017, η Fitch, διατηρώντας παράλληλα τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (outlook) σταθερές, αλλά και μη μεταβάλλοντας τη βαθμολογία για τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα από το «F3».
Το ανώτατο όριο αξιολόγησης «ΒΒΒ-» παρέμεινε στο «BBB-», την τωρινή δηλαδή βαθμολογία.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης κάνει λόγο για μία ισχυρή δημοσιονομική πολιτική και βελτίωση της εξωτερικής χρηματοδότησης, τα οποία αντισταθμίζονται ωστόσο από την υψηλή εξάρτηση από την ενέργεια και τις κυβερνητικές πολιτικές. Επίσης, εκτιμά ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρα θα επιτύχει τον στόχο για αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στο 4% στα μέσα του έτους, παρά τον πολύ υψηλό πληθωρισμό του 7,1% το 2016.
Η Fitch αναμένει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό να ανέλθει στο 2,4% και το 1,4% τα έτη 2017 και 2018 αντίστοιχα, πλησιάζοντας έτσι τον στόχο του 1% που έχει θέσει η κυβέρνηση για το 2019, ενώ αποτιμά πολύ θετικά το πολύ χαμηλό κρατικό χρέος, το οποίο ανέρχεται στο μόλις 12,9% του ΑΕΠ για το 2016.
Σε ό,τι αφορά στην οικονομική ανάπτυξη για την «αρκούδα», ο οίκος αναμένει επίδοση 1,4% και 2,2% τα έτη 2017 και 2018 αντίστοιχα, έναντι ύφεσης 0,2% το περασμένο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης