Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank για Brexit: Οι διαφωνίες ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στη διαπραγμάτευση

Danske Bank για Brexit: Οι διαφωνίες ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στη διαπραγμάτευση
Το βασικότερο σενάριο είναι ότι η τελική συμφωνία θα είναι κάτι παρόμοιο με την εμπορική συμφωνία ΕΕ - Καναδά
Τη στιγμή που η ΕΕ θέλει να διευθετηθεί πρώτα ο «λογαριασμός» του Brexit πριν αρχίσουν οι συζητήσει για τη μελλοντική σχέση, το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να συζητηθούν και τα δυο ταυτόχρονα.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τους αναλυτές της Danske Bank, «είναι πιθανό δούμε διαπραγματεύσεις για το πως θα διαπραγματευτούμε στην αρχή και ο κίνδυνος τη μη-συμωνίας είναι πιο υψηλός σε αυτή την περίπτωση».
Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές «το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ θα πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να διαπραγματευτεί για το πώς να διαπραγματευτεί, μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50.
Λόγω της διαδικασίας επικύρωσης, μια συμφωνία (ή τουλάχιστον μια μεταβατική συμφωνία) πρέπει να επιτευχθεί έως τον Οκτώβριο του 2018 το αργότερο.
«Είναι απίθανο ότι μια πλήρης συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε δύο χρόνια διαπραγματεύσεων.
Έτσι, το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ είναι πιθανό να συμφωνήσουν σε μια μεταβατική φάση, ιδιαίτερα για τις εκτιθέμενες βιομηχανίες, όπως τα αυτοκίνητα, η γεωργία και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες» επισημαίνεται στην ανάλυση της Danske Bank.
Το βασικότερο σενάριο είναι ότι η τελική συμφωνία θα είναι κάτι παρόμοιο με την εμπορική συμφωνία ΕΕ - Καναδά, που μειώνει/αφαιρεί τους εμπορικούς φραγμούς για τα αγαθά, αλλά εξακολουθεί να παρουσιάζει αδυναμίες στην εξυπηρέτηση.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να χάσει τα δικαιώματα διαβατηρίου για τις τράπεζες» αναφέρεται στην ανάλυση.
Πάντως, έχει αυξηθεί κι ο κίνδυνος μη επίτευξης συμφωνίας, καθώς η May έχει πει ότι «καμία συμφωνία είναι καλύτερη από μια κακή συμφωνία».
«Πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος είναι υψηλότερος κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων λόγω της διαφωνίας για το λογαριασμό του διαζυγίου» τονίζουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης