Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβράδυνση σε απασχόληση και κατανάλωση της Ευρωζώνης το 2017 – Στο 1,7% η ανάπτυξη

Fitch: Επιβράδυνση σε απασχόληση και κατανάλωση της Ευρωζώνης το 2017 – Στο 1,7% η ανάπτυξη
Σε ό,τι αφορά τον ετήσιο πληθωρισμό, εκτιμάται πως θα συνεχίσει να παραμένει κάτω από τον στόχο του 2% της Ε.Κ.Τ. τα έτη 2017 και 2018 
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση (κατά 20 μονάδες βάσης) των προβλέψεών της για την αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης προχώρησε η Fitch, αναμένοντας ανάπτυξη 1,7% και 1,6% τα έτη 2017 και 2018 αντίστοιχα.
Ωστόσο, συγκριτικά με το περασμένο έτος, ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως θα σημειωθεί επιβράδυνση της βελτίωσης σε απασχόληση και ιδιωτική κατανάλωση, δύο μεγέθη που «οδηγούν» την οικονομία του νομισματικού μπλοκ.
Στη σχετική της έκθεση για την παγκοσμία οικονομία, η Fitch διαπιστώνει σημαντικές δυσκολίες στην περαιτέρω ενίσχυση των επενδύσεων εντός της Ευρωζώνης, ελέω της επικείμενης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., της λιγότερο προβλέψιμης (λόγω Donald Trump...) πολιτικής που θα ακολουθήσει η αμερικανική κυβέρνηση και της αβεβαιότητας που επικρατεί για το παγκόσμιο εμπόριο.
Σε ό,τι αφορά τον ετήσιο πληθωρισμό, εκτιμάται πως θα να παραμείνει κάτω από τον στόχο του 2% της Ε.Κ.Τ., βρισκόμενος στο 1,4% και 1,5% τα έτη 2017 και 2018 αντίστοιχα.
Ειδικότερα:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης