Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche bank: Η FED προετοιμάζει QE 1 τρισ. δολ. για την επόμενη ύφεση το 2020 στις ΗΠΑ

tags :
Deutsche bank: Η FED προετοιμάζει QE 1 τρισ. δολ. για την επόμενη ύφεση το 2020 στις ΗΠΑ
Κατά την Deutsche bank μέσα στα επόμενα χρόνια, η οικονομία των ΗΠΑ θα υποκύψει τελικά σε αυτό που ιστορικά ονομάζεται συρρίκνωση της παραγωγής, γνωστή και ως  ύφεση.
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν μια ύφεση στα επόμενα χρόνια - ίσως από το 2020 - και η πιο πιθανή αντίδραση από την FED είναι να ανακοινώσει ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης 1 τρισεκ. δολαρίων καθυστερώντας επ 'αόριστον οποιαδήποτε επιστροφή σε ένα "κανονικό"  ισολογισμό αναφέρει σε έκθεση της η Deutsche bank.
Να σημειωθεί ότι η διάρκεια του έσχατου κύκλου οικονομικής ανάπτυξης έχει φτάσει τους 93 μήνες, ξεπερνώντας τους 92 μήνες του κύκλου 1982-1990 και τώρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία.
Σε περίπτωση που ο ανοδικός κύκλος συνεχιστεί για ακόμη 27 μήνες ή περί τα δυόμισι χρόνια, θα είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα «οικονομικής ανάπτυξης» στην ιστορία.
Κατά την Deutsche bank μέσα στα επόμενα χρόνια, η οικονομία των ΗΠΑ θα υποκύψει τελικά σε αυτό που ιστορικά ονομάζεται συρρίκνωση της παραγωγής, γνωστή και ως  ύφεση.
Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πώς θα αντιδράσει η Fed;
Η απάντηση, σύμφωνα με μια ανάλυση της Deutsche Bank σκιαγραφώντας  τον μελλοντικό ισολογισμό της FED είναι με μια άλλη ένεση ρευστότητας, η οποία θα ανακόψει την προσπάθεια κανονικοποίησης του ισολογισμού της Fed.
Το υφιστάμενο οικονομικό σκηνικό στις ΗΠΑ είναι σχετικά αισιόδοξο.
Η αμερικανική οικονομία θεωρείται ότι δεν θα εισέλθει σε ύφεση για τα επόμενα 8 χρόνια και η Fed είναι σε θέση να ομαλοποιήσει τον ισολογισμό της.
Ωστόσο, δεδομένου ότι η τρέχουσα ανάπτυξη έχει ήδη διαρκέσει αρκετά, είναι πιθανό η αμερικανική οικονομία να εισέλθει σε ύφεση πριν ομαλοποιηθεί ο ισολογισμός της Fed.
Οι προοπτικές για την ομαλοποίηση του ισολογισμού θα μεταβληθούν δραματικά από μια νέα ύφεση, ενδεχομένως ακόμη και μία ήπια ύφεση.

Πώς μια ύφεση θα επηρεάσει την ικανότητα της Fed να εξομαλύνει τον ισολογισμό της;

Η Deutsche bank αναλύει ένα μοντέλο στην περίπτωση που ξεσπάσει νέα ύφεση τα επόμενα χρόνια.
Στο σενάριο της Deutsche bank ξεσπάσει μια νέα οικονομική κρίση στα επόμενα χρόνια με την ανεργία να αυξάνεται κατά 5%.
 Κατά την Deutsche bank σε μια normal ύφεση απαιτείται ποσοτική χαλάρωση 1 τρισεκ. δολαρίων και σε μια πιο βαθιά ύφεση 2 τρισεκ. δολαρίων.
Κατά την Deutsche bank σε ένα εναλλακτικό σενάριο η οικονομία των ΗΠΑ εισέρχεται σε μια πιο ήπια ύφεση το 2020, αυξάνοντας το  ποσοστό ανεργίας κατά 2,5%, .
Σε αυτό το σενάριο η FED θα πρέπει να υλοποιήσει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE κατά 1 τρισεκ. δολάρια.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης