Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση AA της Γαλλίας - Σταθερό το outlook

Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση AA της Γαλλίας - Σταθερό το outlook
Όπως προειδοποίησε ο διεθνής οίκος, αν καταφέρει να κερδίσει τις γαλλικές προεδρικές εκλογές η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, η πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας θα τεθεί υπό αναθεώρηση
Στην επιβεβαιώση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας προχώρησε σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 ο διεθνής οίκος Fitch Ratings, ο οποίος άφησε αμετάβλητη την μακροπρόθεσμη και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της χώρας σε «AA» και «F1», αντίστοιχα, με «σταθερή» την προοπτική επαναξιολόγησής της.
Όπως επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο Fitch, η αξιολόγηση της Γαλλίας ισορροπεί την εύπορη και διαφοροποιημένη οικονομία της, το ιστορικό μακρο-οικονομικής της σταθερότητος και τους ισχυρούς και αποτελεσματικούς πολιτικούς και κοινωνικούς της θεσμούς, με το υψηλό επίπεδο χρέους γενικής κυβέρνησης προς ΑΕΠ και το μεγάλο πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού της.
Θετικά λειτουργεί στην αξιολόγηση της χώρας το γεγονός, ότι το σύνολο του χρέους της είναι σε ρήτρα ευρώ, με τη Γαλλία να εμφανίζει μεγάλη δανειοληπτική ευελιξία ως χώρα του πυρήνα της ευρωζώνης με πρόσβαση στη βαθειά και ρευστή αγορά κεφαλαίων της.
Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, θα προβεί σε νέες εκτιμήσεις δημοσιονομικών μεγεθών για τη Γαλλία μετά την ολοκλήρωση των προεδρικών της εκλογών, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων υπ' όψιν του την κατεύθυνση που θα λάβει η διακυβέρνηση της χώρας.
Για τον Fitch, η γαλλική ανάπτυξη το 2017 θα στηριχθεί κυρίως στην εσωτερική ζήτηση λόγω και της ανάκαμψης της απασχόλησης, για να διαμορφωθεί σε 1,4% το 2017 και σε 1,2% το 2018.
Όπως προειδοποίησε ο διεθνής οίκος, αν καταφέρει να κερδίσει τις γαλλικές προεδρικές εκλογές η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, η πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας θα τεθεί υπό αναθεώρηση, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την πολιτική αβεβαιότητα και την ενδεχόμενη μεταβλητότητα που το γεγονός αυτό θα προκαλέσει στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης