Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σημαντικές μειώσεις στις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών από τη UBS – Αγκάθια το PSI και η BlackRock

Σημαντικές μειώσεις στις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών από τη UBS – Αγκάθια το PSI και η BlackRock
Σημαντικά μειωμένες είναι οι τιμές των ελληνικών τραπεζών στη νέα σημερινή 39σέλιδη έκθεση της UBS, με τίτλο "Awaiting the PSI… plus" (αναμένοντας το PSI+), στην οποία και επισημαίνεται για ακόμη μία φορά ότι οι μακροοικονομικές συνθήκες που επικρατούν έχουν πλήξει το ενεργητικό και την κερδοφορία των τραπεζών.
Η ελβετική τράπεζα μείωσε την τιμή στόχο για την Εθνική Τράπεζα στα 2,70 ευρώ από 4 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση “neutral” (ουδετερότητα), για την Alpha Bank μείωσε την τιμή-στόχο στα 1,20 ευρώ από 3,20 ευρώ και υποβάθμισε τη σύσταση σε “neutral” από “buy”, ενώ για τη Eurobank μείωσε την τιμή-στόχο στα 0,86 ευρώ από 2,50 ευρώ και διατηρώντας τη σύσταση “neutral”.
Η τιμή-στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς μειώνεται στα 0,15 ευρώ από 0,50 ευρώ και διατηρείται σύσταση “sell”, ενώ για την Marfin μείωσε την τιμή στόχο στα 0,20 ευρώ από 0,30 ευρώ και υποβαθμίζει τη σύσταση σε “sell” από “neutral”. Τέλος μείωσε την τιμή-στόχο για την ATEBank στα 0,15 ευρώ από 0,30 ευρώ και διατηρεί σύσταση “sell”.
Σύμφωνα με τη UBS ο συνδυασμός των απομειώσεων που θα υποστούν οι τράπεζες λόγω του PSI και μετά τη μελέτη της BlackRock θα καταδείξει σημαντικές κεφαλαιακές απώλειες οι οποίες θα πρέπει να καλυφτούν. Οι απώλειες αυτές πιθανόν να φτάσουν τα 12 δις. ευρώ ή ακόμη και τα 18 δις. ευρώ αν υπάρξει αναθεώρηση των χαρτοφυλακίων επενδύσεων με βάση τις τρέχουσες τιμές.
Αναφορικά με την ελληνική οικονομία, η UBS θεωρεί ότι είναι απαραίτητο ένα νέο και αξιόπιστο σχέδιο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που κλιμακώνονται επικίνδυνα. Άλλωστε το ίδιο αναφέρθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, με τις τράπεζες της να υποφέρουν από την ύφεση και την αναδιάρθρωση του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης