Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ο Trump θα ανακηρύξει την Κίνα σε χώρα που χειραγωγεί την ισοτιμία τις επόμενες εβδομάδες

Deutsche Bank: Ο Trump θα ανακηρύξει την Κίνα σε χώρα που χειραγωγεί την ισοτιμία τις επόμενες εβδομάδες
Οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας επισημαίνουν ότι ο Trump έχει δείξει αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων του
Παρ' όλο που ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump δεν ανακήρυξε την Κίνα σε χώρα που χειραγωγεί την ισοτιμία κατά την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, η Deutsche Bank δεν αποκλείει την πιθανότητα αυτό να συμβεί άμεσα.
«Κάποια στιγμή στις επόμενες δύο εβδομάδες, πιστεύουμε ότι είναι πιθανόν ο πρόεδρος Trump να ανακηρύξει τη Κίνα ως χώρα που χειραγωγεί το νόμισμα της και να επιβάλλει κυρώσεις εάν δεν συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις για να μειώσει το εμπορικό της πλεόνασμα με τις ΗΠΑ» αναφέρεται σε ανάλυση της γερμανικής τράπεζας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτή ήταν μια υπόσχεση του Trump κατά την προεκλογική του εκστρατεία κι ο ίδιος έχει αποδείξει αποφασιστικότητα για την εκπλήρωση των υποσχέσεων του.
«Οι νόμοι των ΗΠΑ και η εφαρμογή τους από το υπουργείο Οικονομικών τα τελευταία χρόνια είναι απίθανο να ικανοποιήσουν την επιθυμία του Προέδρου για ισχυρές κυρώσεις σχετικά με αθέμιτες εμπορικές πολιτικές.
Έτσι αναμένουμε ότι τα προτεινόμενα μέτρα θα μπορούσαν να πάρουν μια μετάθεση σε σχέση με αυτό που αναμενόταν πριν από λίγες εβδομάδες» επισημαίνεται σε note της γερμανικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης