Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Η οικονομική πολιτική του Trump βγάζει τέλειο νόημα - Η στάση της Γερμανίας

Societe Generale: Η οικονομική πολιτική του Trump βγάζει τέλειο νόημα - Η στάση της Γερμανίας
Αν η Γερμανία δεν αλλάξει την τρέχουσα θέση της θα υπάρξουν τεράστιες επιπτώσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στη βιωσιμότητα της ευρωζώνης
Τη στιγμή που οι πρώτες μέρες διακυβέρνησης των ΗΠΑ υπό τον Donald Trump έχουν προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή, ο διάσημος bearish στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale, Albert Edwards, προσφέρει απίθανη υποστήριξη.
«Πολλά από αυτά που υποστηρίζει όσον αφορά στο οικονομικό πεδίο βγάζουν τέλειο νόημα» επισημαίνει ο Edwards.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι ένας «νεοφιλελεύθερος εφιάλτης» αλλά όταν αφαιρέθηκε το αμφιλεγόμενο θέμα της μετανάστευσης, υπήρξε σαφήνεια για τον τρόπο σκέψης του Trump.
«Έχουμε πολλές φορές γράψει ότι η Γερμανία είναι από τους μεγαλύτερους ''χειραγωγούς νομίσματος'' (currency manipulator) στον κόσμο» επισημαίνει τονίζοντας ότι η Γερμανία απορρίπτει επιθετικά οποιαδήποτε κριτική, πόσο μάλλον σχετικά με αυτό το θέμα.
Επισημαίνεται ότι το επιτελείο του Trump επιτέθηκε κατά της Γερμανίας για χειραγώγηση του ευρώ προς όφελος της εις βάρος των ΗΠΑ αλλά και των εταίρων της εντός της ΕΕ.
Ο Edwards τονίζει ότι αν η Γερμανία δεν αλλάξει την τρέχουσα θέση της «θα υπάρξουν τεράστιες επιπτώσεις τόσο στις χρηματοπιστωτικές αγορές όσο και στη βιωσιμότητα της ευρωζώνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης