Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bespoke Investment: Το «ράλι Trump» θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο 2017, παρά την αβεβαιότητα

Bespoke Investment: Το «ράλι Trump» θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο 2017, παρά την αβεβαιότητα
Ο κ. Hickey επικαλείται ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο Φεβρουάριος συνδυάζεται με κέρδη ακόμα και 3% σε bull αγορές 
Αισιόδοξος για την πορεία των αμερικανικών αγορών τον Φεβρουάριο 2017 εμφανίζεται ο συνιδρυτής της Bespoke Investment Group, Paul Hickey, σε αντίθετο κλίμα από την πλειοψηφία των αναλυτών που υπογραμμίζει πως το «ράλι Trump» έχει τελειώσει.
Ο κ. Hickey επικαλείται ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο Φεβρουάριος συνδυάζεται με κέρδη ακόμα και 3% σε bull αγορές (όπως η τρέχουσα) από το 1985, ενώ στο 83% των περιπτώσεων το πρόσημο στον S&P 500 ήταν θετικό.
Για το σύνολο των τελευταίων 30 ετών, ο δείκτης κατέγραψε θετικό πρόσημο στο 70% των ετών τον Φεβρουάριο, με το ποσοστό να είναι 100% όταν υπήρχε πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, όπως συμβαίνει τώρα.
Όπως επίσης διαπίστωσε από τα παραπάνω, ο S&P έτεινε να αυξάνεται από τις αρχές μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου, καταγράφοντας μία ελαφρά πτώση στο υπόλοιπο του μήνα.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης - βαρόμετρο κατέγραψε τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις με απώλειες στο τέλος του Ιανουαρίου, ωστόσο έκλεισε τον μήνα με άνοδο 2%.

Σε αντίθετο κλίμα η Bank of America

Απαισιόδοξη εμφανίζεται για το μήνα Φεβρουάριο 2017 και τις αμερικανικές αγορές η Bank of America, αποτιμώντας τα «σημάδια» των τελευταίων ημερών αλλά και τα ιστορικά στοιχεία.
Όπως τονίζει ο Stephen Suttmeyer, αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας, το «ράλι Trump», η ραγδαία άνοδος που ακολούθησε δηλαδή στους δείκτες της Wall Street μετά την 8η Νοεμβρίου 2016, ξεπέρασε σε ένταση ακόμα και αυτό του Brexit.
Ωστόσο, όπως φαίνεται και παρακάτω, οι επιδόσεις του δείκτη «φόβου» (αποτυπώνει την ψυχολογία των επενδυτών για τις επόμενες 30 ημέρες) VIX αποδεικνύουν μία αντιστροφή του κλίματος αισιοδοξίας.



Επίσης, επικαλούμενη και στοιχεία προηγούμενων ετών, η τράπεζα διαπιστώνει ότι ο Φεβρουάριος υπήρξε πάντα ένας από τους χειρότερους μήνες για τη Wall, με τη μέση απόδοση από το 1928 να είναι -0,05%.
Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο τον κάθε Φλεβάρη που ακολουθεί τις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α. (όπως του 2017), με τη μέση διαχρονική πτώση να φτάνει το 3,84%.





Ο αναλυτής επικαλείται για τις δυσοίωνες προβλέψεις του και τη συμπεριφορά των πιο 15 «δραστήριων» μετοχών του δείκτη S&P 500, διαπιστώνοντας πως το κατώτατο όριο διακύμανσής τους έχει μειωθεί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης