Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays Capital: H oριστική λύση στην ευρωπαϊκή κρίση δεν έχει ακόμη δοθεί - Η υπομονή των αγορών εξαντλείται...θα αποδοθούν ευθύνες

Barclays Capital: H oριστική λύση στην ευρωπαϊκή κρίση δεν έχει ακόμη δοθεί - Η υπομονή των αγορών εξαντλείται...θα αποδοθούν  ευθύνες
Οι τράπεζες ανά τον κόσμο θα συνεχίσουν να "ξεφορτώνονται" τα κρατικά ομόλογα της αδύναμης ευρωπαϊκής περιφέρειας, έως ότου υπάρξει μια πιο αποφασιστική δράση εκ μέρους των Ευρωπαίων πολιτικών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Την ανωτέρω πεποίθηση εξέφρασε ο Co-CEO της Barclays Capital, Rich Ricci, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα επί ευρωπαϊκού εδάφους.
"Η διαδικασία απομόχλευσης θα συνεχιστεί έως ότου οι Ευρωπαίοι αναλάβουν δράση", επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Οι αγορές, συνεχίζει, έχουν αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί εν μία νυκτί, ωστόσο απαιτούν μια ξεκάθαρη και σαφή απάντηση στο αν θα υπάρξει μιας μορφής λύσης. "Αυτό ακόμη δεν το έχουμε δει", σχολιάζει ο Ricci.
Σύμφωνα με το στέλεχος της Barclays Capital, υπήρξε η αίσθηση στις αγορές ότι η οριστική λύση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους έρχεται... αλλά τελικά φαίνεται πως "κόλλησε" κάπου ανάμεσα στην πολιτική και τις πολυπλοκότητες της Ευρώπης.
"Υπάρχουν καλές προθέσεις από την πλευρά των Ευρωπαίων, αλλά όχι αρκετές λεπτομέρειες για να καθησυχαστούν οι αγορές", σχολιάζει μεταξύ άλλων.
Κατά τον Ricci, οι πολύπλοκες διαδικασίες κατά τη δημιουργία του ευρώ δεν καθιστούν εύκολη τη σημερινή κατάσταση και κατ' επέκταση την επίλυση της κρίσης χρέους. Ωστόσο οι αγορές έχουν χάσει την υπομονή τους και αναζητούν ευθύνες για το πως η Ευρώπη και η Ευρωζώνη έφτασαν σε αυτό το σημείο...
"Υπάρχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την τρέχουσα κατάσταση της Ευρώπης, ωστόσο αυτό που προέχει τώρα είναι οι ηγέτες να αναλάβουν δράση για το καλό τόσο της Ευρωζώνης, όσο και του κόσμου ολόκληρου", καταλήγει ο Ricci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης