Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Οι «ταύροι» του δολαρίου χρειάζονται λεπτομέρειες από τον Trump - Ανακούφιση στην ευρωζώνη

Rabobank: Οι «ταύροι» του δολαρίου χρειάζονται λεπτομέρειες από τον Trump - Ανακούφιση στην ευρωζώνη
Σύμφωνα με την Rabobank, οι αγορές στην ευρωζώνη θα ανακουφιστούν καθώς τα λαϊκιστικά κόμματα δεν θα κερδίσουν στις επερχόμενες εκλογές ευρωπαϊκών χωρών
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump πρέπει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δημοσιονομική πολιτική του, έτσι ώστε οι επενδυτές να μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα τι θα γίνει με το αμερικανικό δολάριο.
Αυτό δήλωσε στο CNBC, η Jane Foley της Rabobank.
Σύμφωνα με την ίδια οι «ταύροι» του δολαρίου για να προχωρήσουν χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πολιτικές του Trump, για το τι πρόκειται να κάνει όσον αφορά στη δημοσιονομική τόνωση, αλλά και πως θα μειώσει τους εταιρικούς φόρους.
Επισημαίνεται ότι το δολάριο έχει καταγράψει σημαντικά κέρδη μετά τη νίκη του Trump, λόγω της ελπίδας ότι η νέα κυβέρνηση θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη.
Αλλά μετά την ορκωμοσία του Trump, οι επενδυτές δεν ξέρουν λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια του νέου Αμερικανού προέδρου όσον αφορά στην οικονομία.
Από την άλλη πλευρά, το ευρώ αναμένεται να κινηθεί καλύτερα, καθώς οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει πολύ κίνδυνο.
«Ενώ η ακροδεξιά είναι πιθανό να ενισχυθεί στις τρεις χώρες που έχουν τις γενικές εκλογές αυτό το έτος, δεν είναι πιθανό να σχηματίσει κυβέρνηση.
Έτσι αναμένεται μεγάλη ανακούφιση στην ευρωζώνη» επισημαίνει η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης