Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Η άνοδος του λαϊκισμού περιορίζει τις κινήσεις του Draghi για το 2017

Rabobank: Η άνοδος του λαϊκισμού περιορίζει τις κινήσεις του Draghi για το 2017
Αναλυτής της  Rabobank  εκτιμά ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα συνεχιστεί και το 2017
Ιδιαίτερα περίπλοκη είναι η εικόνα που διαμορφώνεται για την ΕΚΤ σχετικά με το 2017.
Η οικονομία της ευρωζώνης δεν αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και ο στόχος του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ για τον πληθωρισμό φαίνεται ότι δεν θα επιτευχθεί πριν το 2018.
Την ίδια στιγμή, δεδομένου ότι το 2017 θα πραγματοποιηθούν πολλές σημαντικές εκλογές, η άνοδος των λαϊκιστικών κομμάτων θα μπορούσε να αλλάξει το πολιτικό τοπίο σε ολόκληρη την ΕΕ και να αναγκάσει την ΕΚΤ να διατηρήσει μια χαλαρή νομισματική πολιτική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με το CNBC, ο Mario Draghi ανακοίνωσε στις αρχές του Δεκεμβρίου ότι η τράπεζα θα επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αλλά θα μειώσει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων στα 60 δισ. ευρώ μετά τον Απρίλιο του 2017.
«Με την παραμονή τους στην αγορά μέχρι το τέλος του 2017, έχουν επιβεβαιώσει τη δέσμευση τους για διατήρηση μιας πολύ χαλαρής στάσης της ακόμα και μετά το 2018» αναφέρει στο CNBC ο Elwin de Groot από τη Rabobank.
«Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να συνεχίσω να πιστεύω ότι η προσαρμογή τους στο πρόγραμμα αγοράς assets από τον Απρίλιο και μετά μας δίνει μια ένδειξη των βημάτων που θα είναι πρόθυμοι να κάνουν για το τέλος του προγράμματος μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν» αναφέρει ο ίδιος.
Μάλιστα, ο de Groot πρόσθεσε ότι είναι απίθανο η ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια πριν από το τρίτο τρίμηνο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης