Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Το 2017 ο χρυσός θα υποχωρήσει κάτω από τα 1000 δολάρια ανά ουγγιά

MarketWatch: Το 2017 ο χρυσός θα υποχωρήσει κάτω από τα 1000 δολάρια ανά ουγγιά
Οι απώλειες του πολύτιμου μετάλλου μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικάνου φτάνουν το 14%
Μία πολύ bearish εκτίμηση για το χρυσό παραθέτει σε σχετικό του άρθρο το MarketWatch, προβλέποντας περαιτέρω κατρακύλα για το πολύτιμο μέταλλο που έχει ήδη πληγεί από την επικράτηση του Donald Trump στις 8 Νοεμβρίου 2016, η οποία αποτέλεσε κίνητρο για εκτόξευση στις αγορές.
Όπως εκτιμά ο αρθογράφος Ivan Martchev επικαλούμενος παρόμοιες κινήσεις με την τωρινή στην τιμή, ο χρυσός ενδέχεται να φτάσει ακόμα και στα 950 δολάρια ανά ουγγιά το επόμενο έτος.
Ο κύριος λόγος θα είναι η περαιτέρω ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου μέσα στο 2017, το οποίο ως γνωστόν καταγράφει πάντα αντίστροφή πορεία από το μέταλλο.
Το ισχυρό δολάριο θα είναι απόρροια της συνεχόμενης πτώσης του ευρώ αλλά και της στρατηγικής εκούσιας υποτίμησης του γουάν που εφαρμόζει εδώ και κάποιους μήνες η Κίνα (προς όφελος των εξαγωγών της).
Το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο λειτουργεί ως «ασφαλές καταφύγιο» σε περιόδους κρίσεων, βρίσκεται αυτή τη στιγμή (περί τις 10:45) στο +0,36% και τα 1.142,95 δολάρια ανά ουγγιά.
Οι απώλειες του χρυσού μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικάνου φτάνουν το 14%, αν ληφθεί υπόψη πως την επομένη των αμερικανικών προεδρικών εκλογών διαπραγματευόταν στα περίπου 1.336 δολάρια…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης