Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mitsubishi Financial Group: Σταθερές οι αγορές εν μέσω διαβουλεύσεων για τη διάσωση της Monte dei Paschi

Mitsubishi Financial Group: Σταθερές οι αγορές εν μέσω διαβουλεύσεων για τη διάσωση της Monte dei Paschi
Οι εξελίξεις στην Ιταλία δείχνουν σταδιακά πρόοδο προς ένα πακέτο διάσωσης του ιταλικού τραπεζικού τομέα
Την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται αλλαγή όσον αφορά στη μεταβλητότητα των αγορών εξέφρασε ο Derek Halpenny της Mitsubishi Financial Group (MUFG), επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις στην Ιταλία συνεχίζουν να δείχνουν σταδιακή πρόοδο προς ένα πακέτο διάσωσης του τραπεζικού τομέα της χώρας.
«Χθες, τα δύο σώματα του κοινοβουλίου στην Ιταλία ψήφισαν υπέρ της διάθεσης των 20 δισ. ευρώ κρατικών ενισχύσεων για τη στήριξη των αδύναμων ιταλικών τραπεζών με την Monte dei Paschi di Siena να λαμβάνει την ενίσχυση σύντομα καθώς χθες κατέρρευσε το σχέδιο διάσωσης με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.
Αφού η προθεσμία έληξε χθες χωρίς επιτυχία, η ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει να εισφέρει τα περίπου 5 δισ. ευρώ του κεφαλαίου» αναφέρει ο ίδιος.
Όπως υποστηρίζει το κρίσιμο στοιχείο που θα καθορίσει και την αντίδραση των αγορών θα είναι οι λεπτομέρειες της διάσωσης και ειδικότερα σε ποιο βαθμό θα επηρεαστούν οι ιδιώτες επενδυτές.
Βάσει των κανόνων που ισχύουν στην ΕΕ, ο ίδιος υποθέτει ότι η περιορισμένη επίπτωση της χρηματιστηριακής αγοράς βασίζεται στο γεγονός ότι το πακέτο διάσωσης των 20 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνει κονδύλια και για την προστασία των μικροεπενδυτών.
«Αν η υπόθεση αυτή αποδειχθεί λανθασμένη ή το χτύπημα στον τομέα του λιανικού εμπορίου στην Ιταλία είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο, τότε αναμένουμε ότι το ευρώ θα υποφέρει» τονίζει ο Halpenny.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης