Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Επενδυτές, ιδιαίτερη προσοχή στην Ιταλία στις αρχές του 2017 - Ποιοι οι λόγοι

JP Morgan: Επενδυτές, ιδιαίτερη προσοχή στην Ιταλία στις αρχές του 2017 - Ποιοι οι λόγοι
Αναλυτής της JP Morgan Asset Management θεωρεί κρίσιμης σημασίας την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας για τον εκλογικό νόμο
Έπειτα από ένα έτος γεμάτο με οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα, περισσότεροι κίνδυνοι αναμένεται να αναδειχθούν το 2017.
Μάλιστα για τον Mike Bell της JP Morgan Asset Management, το Brexit και η προεδρία του Donald Trump δεν εκείνα που τον ανησυχούν όταν κοιτάζει στο 2017.
«Το βλέμμα που επικεντρώνεται στις 24 Ιανουαρίου, όταν το συνταγματικό δικαστήριο στην Ιταλία θα ψηφίσει για το αν θα εφαρμοστεί η αλλαγή του εκλογικού νόμου που έλαβε χώρα το 2015» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο CNBC.
Όπως είπε, εάν η αλλαγή δεν εγκριθεί και η χώρα επιστρέψει στο παλιό σύστημα που είναι αναλογικό, τότε μειώνεται ο κίνδυνος να αναλάβει την εξουσία το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, όταν πραγματοποιηθούν οι ιταλικές εκλογές.
«Κι αυτό για μένα θα εξάλειφε από νωρίς έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για το 2017, και ως εκ τούτου ενδεχομένως να φωτίσει το outlook για τις ευρωπαϊκές μετοχές» τόνισε ο ίδιος.

(Πρώτη Ενημέρωση: 16:53, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης