Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «Α» η αξιολόγηση της Bank of America - Σταθερό το outlook

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «Α» η αξιολόγηση της Bank of America - Σταθερό το outlook
Ο οίκος αναφέρει πως η αμερικανική τράπεζα βελτιώνει συνεχώς το προφίλ των κερδών της, την ίδια στιγμή που αυξάνει ολοένα και τη ρευστότητά της
Σε «Α» και «F1» αντίστοιχα επιβεβαίωσε τη βαθμολογία για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Bank of America Merrill Lynch ο οίκος αξιολόγησης Fitch, διατηρώντας παράλληλα το outlook (προοπτικές) σταθερό.
Η αξιολόγηση της βιωσιμότητας δεν μεταβλήθηκε, μένοντας έτσι στο «a».
Η Fitch αναφέρει μεταξύ άλλων πως η αμερικανική τράπεζα βελτιώνει συνεχώς το προφίλ των κερδών της, την ίδια στιγμή που αυξάνει ολοένα και τη ρευστότητά της:
«Η ρευστότητα της Bank of America εξακολουθεί να βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα κυρίως λόγω της πολύ ισχυρής βάσης λιανικών καταθέσεων».
Ενδεικτικά, οι καταθέσεις των πελατών ανήλθαν στο υπέρογκο νούμερο των 1,2 τρισ. δολαρίων (ή το 64% των συνολικών υποχρεώσεων) το γ' 3μηνο 2016.
Σε ό,τι αφορά τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET1, αυξήθηκε στο 10,9% (από 10,5% το β' 3μηνο) για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Μάλιστα, η Fitch προβλέπει περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας του ομίλου λόγω και της μείωσης του κόστους αλλά και της επικείμενης (σταδιακής) αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης