Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Η Ιταλία παραμένει πηγή έντασης - Τοπικού χαρακτήρα τα προβλήματα της

Brown Brothers Harriman: Η Ιταλία παραμένει πηγή έντασης - Τοπικού χαρακτήρα τα προβλήματα της
Σε ανάλυση της BBH αναφέρεται ότι ο αντίκτυπος του ιταλικού δημοψηφίσματος δεν είναι σαν του Brexit ή των αμερικανικών εκλογών
Πηγή έντασης παραμένει η Ιταλία αν και τα προβλήματα της έχουν τοπικό χαρακτήρα αναφέρεται σε ανάλυση της Brown Brothers Harriman.
«Το ''όχι'' στο ιταλικό δημοψήφισμα δεν εντάσσεται στον ίδιο άξονα με το Brexit και τις ΗΠΑ, ενώ το 40% που ψήφισε για το δημοψήφισμα είναι ένα επαρκές μπλοκ για να εκλέξει τον επόμενο πρωθυπουργό.
Θα αναμέναμε ότι οι τοπικές εκλογές νωρίτερα αυτό το έτος, όπου το Κίνημα των Πέντε Αστέρων κέρδισε στη Ρώμη και στο Τορίνο, είναι ένα αποκαλυπτικό σημάδι της υπεροχής του» αναφέρουν οι αναλυτές.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Gentiloni θα αντικαταστήσει τον Renzi ως πρωθυπουργός υπό τον όρο ότι μπορεί να ηγηθεί μιας κυβέρνησης που να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης.
Μια ευρεία κυβέρνηση συνασπισμού θα πρέπει να έχει συσταθεί έως τα μέσα της εβδομάδας, ούτως ώστε να μπορέσει ο Gentiloni να εκπροσωπήσει την Ιταλία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που ξεκινά την Πέμπτη.
Σύμφωνα με την Brown Brothers Harriman υπάρχουν τρεις βασικές εργασίες για την υπηρεσιακή κυβέρνηση: η προετοιμασία για τις εκλογές, η λήψη των απαραίτητων αποφάσεων για την αντιμετώπιση των τραπεζικών προβλημάτων αλλά και η ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από τους πρόσφατους σεισμούς.
Το σενάριο διεξαγωγής εκλογών πριν από τις ολλανδικές τον Μάρτιο φαίνεται αισιόδοξο, αλλά και πάλι το πρόγραμμα περιλαμβάνεται αρκετές πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη (Ολλανδία, Ιταλία και Γαλλία, η ενεργοποίηση του άρθρου 50 από τη βρετανική κυβέρνηση, γερμανικές εκλογές το φθινόπωρο).
«Ο Renzi (όχι ο Grillo, ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων) πιθανότατα είναι το φαβορί για τις επόμενες εκλογές υπό την παρούσα συγκυρία» τονίζουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης