Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Έως τις γαλλικές εκλογές το 2017 θα έχει σημειωθεί απόλυτη ισοτιμία ευρώ - δολαρίου

Societe Generale: Έως τις γαλλικές εκλογές το 2017 θα έχει σημειωθεί απόλυτη ισοτιμία ευρώ - δολαρίου
Η διαφορά του «Όχι» από το «Ναι» δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας πως οι Ιταλοί δεν καταψήφισαν απλώς τη συνταγματική αναθεώρηση
Στις επόμενες κινήσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου αναφέρεται η γαλλική, επενδυτική τράπεζα Societe Generale, στον απόηχο του ιταλικού δημοψηφίσματος, αλλά και ενόψει του νέου έτους.
Αναλυτικότερα, η Societe Generale εκτιμά πως δε θα υπάρξει νέα, μεγάλη πτωτική κίνηση του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ εντός του Δεκεμβρίου, ωστόσο προβλέπει πως η ισοτιμία θα αγγίξει το απόλυτο 1 ευρώ προς 1 δολάριο έως τις γαλλικές, προεδρικές εκλογές το 2017.
Οι Ιταλοί ψηφοφόροι απέρριψαν τη συνταγματική αναθεώρηση στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου, επισημαίνει η τράπεζα, σχολιάζοντας πως το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο.
Εντούτοις, η διαφορά του «Όχι» από το «Ναι» δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας πως οι Ιταλοί δεν καταψήφισαν απλώς τη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά αποδεικνύει ότι ο αντισυστημικός αέρας που πνέει στο παγκόσμιο σκηνικό δεν έχει καταλαγιάσει, σύμφωνα με την Societe Generale.
Το ευρώ υποχώρησε για σύντομο χρονικό διάστημα στο 1,0506 έναντι του δολαρίου, αλλά, δεδομένου ότι το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, ο ενθουσιασμός δεν ήταν τέτοιος που να τραβήξει τη συναλλαγματική ισοτιμία χαμηλότερα, ενώ γρήγορα καταγράφηκε ανάκαμψη.
Πλέον, η συναλλαγματική αγορά θα αναμένει τις αντιδράσεις στα ιταλικά ομόλογα, την αγορά και τους οίκους αξιολογήσεων.
Πέραν του σημερινού Eurogroup αναμένεται και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εντός της εβδομάδας, όπου πιθανολογείται πως θα ανακοινωθεί μια επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η Societe Generale, μια μεγάλη πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου δεν είναι πιθανή εντός του μήνα (Δεκέμβριος 2016), ωστόσο η συναλλαγματική ισοτιμία αναμένεται να διαμορφωθεί στο απόλυτο 1 προς 1 κάποια στιγμή μέχρι τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, καθώς το αντισυστημικό κλίμα διαβρώνει την εμπιστοσύνη.

c10.PNG

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης