Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Η ΕΚΤ θα παρατείνει το QE κατά 6 μήνες - Οι μηνιαίες αγορές θα διατηρηθούν στα 80 δισ. ευρώ

Danske Bank: Η ΕΚΤ θα παρατείνει το QE κατά 6 μήνες - Οι μηνιαίες αγορές θα διατηρηθούν στα 80 δισ. ευρώ
Οι αναλυτές της Danske Bank εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει τις μηνιαίες αγορές στα 80 δισ. ευρώ 
Την παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά έξι μήνες, έως τον Σεπτέμβριο του 2017, και διατήρηση του τρέχοντος ρυθμού αγορών θα ανακοινώσει την Πέμπτη (8/12/2016) η ΕΚΤ, σύμφωνα με τους αναλυτές της Danske Bank.
«Αναμένουμε ότι η ΕΚΤ θα επεκτείνει τις αγορές στο πλαίσιο του QE κατά έξι μήνες -έως τον Σεπτέμβριο του 2017- και θα διατηρήσει τις μηνιαίες αγορές στα 80 δισ. ευρώ.
Η συνέχεια του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα πρέπει να ακολουθήσει καθώς ο πληθωρισμός -παρά τις προοπτικές για αύξηση- εξακολουθεί να μην είναι σταθερή πορεία για να πετύχει τον στόχο του 2%, που έχει θέσει η ΕΚΤ ως προϋπόθεση για τον τερματισμό των αγορών» αναφέρουν οι αναλυτές της Danske Bank.
Παράλληλα επισημαίνουν ότι «τον τελευταίο καιρό έχει υπάρξει έντονη φημολογία για σταδιακή μείωση του QE, αλλά και την άποψη μας, είναι πολύ νωρίς αναμένουμε κάτι τέτοιο».
Τέλος οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα δημοσιεύσει μια προβολή για τον πληθωρισμό κοντά σε αυτή του Σεπτεμβρίου αλλά δεν είναι πολύ αισιόδοξη για την το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης