Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Η περιουσία των Ελλήνων μειώθηκε κατά 587 δισ. ευρώ τα χρόνια της κρίσης

Credit Suisse: Η περιουσία των Ελλήνων μειώθηκε κατά 587 δισ. ευρώ τα χρόνια της κρίσης
Η μεσαία τάξη αποτελεί πλέον το 20% του πληθυσμού από 50% που ήταν στις αρχές της προηγούμενης 10ετίας
Tο κόστος της κρίσης στην ελληνική οικονομία, υπολόγισε η Credit Suisse η οποία σε έκθεσή της αναφέρει ότι «τα τελευταία 9 χρόνια κάθε ένα ελληνικό νοικοκυριό έχασε 67.703 ευρώ και η οικονομία της χώρας επέστρεψε στο 2003, ενώ η συνολική περιουσία των Ελλήνων υποχώρησε κατά 587 δισ. ευρώ».
Η έκθεση της Credit Suisse, που δημοσιεύει το Βήμα υπογραμμίζει ότι οι απώλειες που υπέστησαν τα ελληνικά νοικοκυριά συνέβαλαν στη μείωση της κατανάλωσης και ως εκ τούτου στη συρρίκνωση της εγχώριας ζήτησης για αγαθά και υπηρεσίες.
Παράλληλα η μεσαία τάξη στην Ελλάδα μοιάζει να έχει εξαφανιστεί, όπως εκτιμά ανάλυση της Allianz, καθώς αποτελεί, πλέον, μόλις το 20% του πληθυσμού από 50% που ήταν στις αρχές της προηγούμενης 10ετίας, όταν η Ελλάδα έκανε τα πρώτα της βήματα ως μέλος της Ευρωζώνης.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, η Ελλάδα θα παραμείνει σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις να κάνουν λόγο για μέση ανάπτυξη 1% έως 2% το 2017, ενώ ο στόχος της κυβέρνησης την τοποθετεί στο 2,7%.
Τέλος, σημειωτέον πως κατά την Credit Suisse ο παγκόσμιος ιδιωτικός πλούτος έφθασε στα 241 τρισ. ευρώ, με το 45,6% αυτού να βρίσκεται στην κατοχή 33 εκατ. ανθρώπων (το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού), ενώ μεταξύ αυτών υπάρχουν και 77.000 Έλληνες εκατομμυριούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης