Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ με πρόεδρο τον Trump αναμένει η Deutsche Bank

Ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ με πρόεδρο τον Trump αναμένει η Deutsche Bank
Λόγω της νίκης Trump, η Deutsche Bank αναθεώρησε σε 2,3% (από 1,7% προηγουμένως) την εκτιμώμενη πραγματική αύξηση του ΑΕΠ στις ΗΠΑ το 2017, αυξάνοντας αντίστοιχα σε 3,5% (από 1,9%) την ανάπτυξη του 2018
Σε σημαντική αναθεώρηση προς τα άνω της εκτιμώμενης οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ υπό την προεδρία του νεο-εκλεγέντος προέδρου (Ρεπουμπλικάνου) Donald Trump, προχώρησε σήμερα 29 Νοεμβρίου 2016 η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Deutsche Bank.
Συγκεκριμένα, λόγω της νίκης Trump, η Deutsche Bank αναθεώρησε σε 2,3% (από 1,7% προηγουμένως) την εκτιμώμενη πραγματική αύξηση του ΑΕΠ στις ΗΠΑ το 2017, αυξάνοντας αντίστοιχα σε 3,5% (από 1,9%) την ανάπτυξη του 2018.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της τραπέζης, David Folkerts-Landau, ο θρίαμβος του Trump στις προεδρικές εκλογές της 8/11 «δεν αποκλείεται να άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για τις ΗΠΑ, ιδίως αν ο Trump όντως εφαρμόσει ένα μείγμα χαλαρής νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής και χαλαρώσει τη χρηματο-οικονομική εποπτεία.
Για την Deutsche Bank, η απασχόληση στις ΗΠΑ αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω, με την ανεργία της να υποχωρεί σε 4,0% το 2018, από 4,9% σήμερα.
Η μεγάλη γερμανική τράπεζα κρίνει, ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ υπό τον Trump θα μπορούσε να βοηθήσει στην τόνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης σε 3,7% ή υψηλότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης