Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Τα σενάρια για τις ιταλικές μετοχές μετά το κρίσιμο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου

tags :
Deutsche Bank: Τα σενάρια για τις ιταλικές μετοχές μετά το κρίσιμο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αγορές προεξοφλούν την επικράτηση του «Όχι», ωστόσο παρά το προβάδισμα που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις, είναι πρώιμο να προεξοφληθεί η απόρριψη της πρότασης Renzi
Στον τραπεζικό κλάδο της Ιταλίας στρέφεται το ενδιαφέρον εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, σημειώνει σε ανάλυσή της η Deutsche Bank.
Η γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι σε περίπτωσης επικράτησης του «Όχι» στο δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός Matteo Renzi θα παραιτηθεί.
Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση, οι αγορές θα βρεθούν αντιμέτωπες με τον βραχυπρόθεσμο κίνδυνο ενός κενού διακυβέρνησης στην Ιταλία.
Οι αγορές ενδεχομένως να αντιδράσουν αρνητικά σε αυτή την εξέλιξη, με τον ιταλικό τραπεζικό κλάδο να δέχεται το μεγαλύτερο κύμα των πιέσεων.
Μεσοπρόθεσμα, ελλοχεύει ο κίνδυνος εφησυχασμού για τους επενδυτές, στην περίπτωση μιας αδύναμης κυβέρνησης η οποία δεν θα είναι σε θέση να περάσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Σε αυτή την περίπτωση, η οικονομία της Ιταλίας θα συνεχίσει την αδύναμη απόδοσή της.
Η Deutsche Bank εκφράζει την ανησυχία της ότι όσο παραμένει η ιταλική οικονομία σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, τόσο θα ενισχύονται τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα.
Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τα κόμματα που αντιμετωπίζουν το ευρώ με σκεπτικισμό, συγκεντρώνουν ποσοστό 44%.
Σε περίπτωση που επικρατήσει το «Ναι» υπάρχει περιθώριο για ανάκαμψη στα ιταλικά assets, με οδηγό τις μετοχές των τραπεζών.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αγορές προεξοφλούν την επικράτηση του «Όχι», ωστόσο παρά το προβάδισμα που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις, είναι πρώιμο να προεξοφληθεί η απόρριψη της πρότασης Renzi.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, «κλειδί» για το αποτέλεσμα θα αποτελέσουν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι.
Το Όχι στην πρόταση του Matteo Renzi για τη συνταγματική αναθεώρηση έχει διευρύνει το προβάδισμα έναντι του Ναι.
Ωστόσο, την ίδια ώρα αυξάνεται ο αριθμός των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, γεγονός που καθιστά επισφαλείς της εκτιμήσεις για το τελικό αποτέλεσμα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης