Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Χωρίς συμφωνία στον ΟΠΕΚ το πετρέλαιο θα υποχωρήσει στα 45 δολ. το βαρέλι

Goldman Sachs: Χωρίς συμφωνία στον ΟΠΕΚ το πετρέλαιο θα υποχωρήσει στα 45 δολ. το βαρέλι
O ΟΠΕΚ συνεδριάζει αύριο (30/11/2016) για την οριστικοποίηση της συμφωνίας όσον αφορά στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Την εκτίμηση ότι θα χρειαστούν εντατικές διαπραγματεύσεις την Τετάρτη (30/11/2016) -οπότε και αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ για την οριστικοποίηση της συμφωνίας όσον αφορά στην μείωση της παραγωγής πετρελαίου- εκφράζει η Goldman Sachs.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, της αμερικανικές τράπεζας «οι τελευταίες ειδήσεις δείχνουν ότι ενώ υπάρχει ευρεία συμφωνία σχετικά με τη λογική μια περικοπής, οι πολιτικές σκοπιμότητες και οι διαπραγματεύσεις για τις ποσοστώσεις των χωρών κάνουν πιο δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας».
Επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει διαφωνία μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ για το ποιοι παραγωγοί θα πρέπει να προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής και κατά πόσο.
Όπως μεταδίδει το CNBC, επικαλούμενο εκτιμήσεις της αμερικανικής τράπεζας, αν ο ΟΠΕΚ συμφωνήσει σε μείωση της παραγωγής στα 32,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα (από τα 33,82 εκατ. βαρέλια που ήταν τον Οκτώβριο), οι τιμές του αργού πιθανότατα θα αυξηθούν στα 50 δολ. ανά βαρέλι.
Τόσο η Goldman Sachs όσο και η Barclays έχουν δηλώσει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα κινηθούν γρήγορα πάνω από τα 50 δολ. ανά βαρέλι, εάν ο ΟΠΕΚ συμφωνήσει στη μείωση της παραγωγής.
«Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, η προσδοκία μας για αύξηση των αποθεμάτων στο αργό για το πρώτο εξάμηνο του 2017 υποδηλώνει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα φτάσουν κατά μέσο όρο στα 45 δολ. ανά βαρέλι από το επόμενο καλοκαίρι» αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης