Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nuveen Asset Management: Τα ομόλογα, έτοιμα να σπάσουν το 30ετές σερί νικών

Nuveen Asset Management: Τα ομόλογα, έτοιμα να σπάσουν το 30ετές σερί νικών
Μετά τη νίκη του Trump αλλά και ενόψει της αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, η ανοδική αγορά ομολόγων φαίνεται να ολοκληρώνεται
Προς το τέλος της φαίνεται πως φτάνει η αγορά των ομολόγων λόγω των κινήσεων της Fed αλλά και της νίκης του Donald Trump.
«Όσοι ήταν κάτοχοι ομολόγων για μεγάλο χρονικό διάστημα, είχε μια πολύ καλή κούρσα» δήλωσε στο CNBC ο Bob Doll, στρατηγικός αναλυτής της Nuveen Asset Management.
Επισημαίνεται ότι τα ομόλογα είχαν αποφέρει για αρκετά χρόνια -ακόμα και δεκαετίες- σημαντικά κέρδη στους επενδυτές.
Σύμφωνα με το CNBC, το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ράλι οφειλόταν στις επιθετικές αγορές ομολόγων της Fed μέσω του QE, αλλά η δυναμική αλλάζει.
Η Fed ετοιμάζεται για αυξήσεις των επιτοκίων, ενώ φαίνεται να έρχεται μια ενίσχυση των δημοσιονομικών κινήτρων, εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων.
«Είχαμε μια μακροχρόνια ανοδική αγορά ομολόγων, καθώς οι αποδόσεις έχουν περάσει από διψήφια ποσοστά στο 1,37%» είπε ο Doll, αναφερόμενος στην απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου που τον Ιούλιο πέτυχε ιστορικό χαμηλό.
«Αυτός είναι ένα 35ετής ούριος άνεμος που νομίζω ότι πλέον έχει μετατραπεί σε αντίθετο άνεμο» δήλωσε ο ίδιος στο CNBC.
Από τότε που ο Trump νίκησε στις αμερικανικές εκλογές, οι αποδόσεις έχουν αυξηθεί, θέτοντας υπό αμφισβήτηση μια bull αγορά 35 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης