Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Kilduff (Again Capital): Το Ιράν δεν θα συμφωνήσει στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Kilduff (Again Capital): Το Ιράν δεν θα συμφωνήσει στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Η αρνητική στάση του Ιράν δεν αποκλείεται να προκαλέσει ακραία αντίδραση από τη Σαουδική Αραβία, εκτιμά ο John Kilduff της Again Capital
Το Ιράν θα αντισταθεί σε οποιαδήποτε συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ τον Νοέμβριο του 2016 εκτιμά ο John Kilduff της Again Capital.
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι Ιρανοί να συμφωνήσουν σε αυτό.
Πιστεύω ότι προσβλέπουν, δυνητικά, σε ένα ενδεχόμενο όπου η παραγωγή πετρελαίου και οι εξαγωγές θα διαταραχθούν και πάλι υπό την προεδρία του Trump.
Οπότε γιατί συμφωνήσουν τώρα σε οποιαδήποτε μείωση της παραγωγής» δήλωσε στο CNBC.
Παράλληλα επεσήμανε ότι το Ιράν αρνείται να ενδώσει στην αντίπαλο του, τη Σαουδική Αραβία, που επιδιώκει απελπισμένα την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.
Ωστόσο, η Σαουδική Αραβία φημίζεται για τη λήψη ακραίων μέτρων και αν το Ιράν εμμείνει στην αρνητική του στάση, ο Kilduff εκτιμά ότι θα μπορούσε υπάρξει μια επανάληψη.
«Το πιο ακραίο, χειρότερο σενάριο για τους παραγωγούς πετρελαίου είναι εάν εξαντληθεί η υπομονή των Σαουδαράβων και τελικά προχωρήσουν σε ένα επίπεδο παραγωγής πετρελαίου που είναι πολύ υψηλότερο από ό,τι είναι τώρα» είπε ο ίδιος.
Ο Kilduff υπενθύμισε ότι το βασίλειο ενήργησε παρόμοια το 1993, όταν υποκίνησε μια μάχη για το μερίδιο της αγοράς, αναγκάζοντας άλλους γίγαντες του πετρελαίου να αυξήσουν την παραγωγή τους.
Αυτό οδήγησε στην κατάρρευση των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης