Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Έρχεται η απόλυτη ισοτιμία ευρώ - δολαρίου

Societe Generale: Έρχεται η απόλυτη ισοτιμία ευρώ - δολαρίου
Οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας εκτιμούν ότι το ευρώ θα φτάσει στο 1 δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2017
Την απόλυτη ισοτιμία ευρώ - δολαρίου αναμένει στις αρχές του 2017 και για πρώτη φορά μέσα σε σχεδόν 15 χρόνια η Societe Generale, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος αρχίζει να κρυσταλλώνεται.
Το ευρώ έχει επανειλημμένα υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα του 1,06 δολ. κατά τις τελευταίες δυο εβδομάδες, κάτι που δεν είχε συμβεί τον προηγούμενο χρόνο.
Τώρα, λοιπόν, η γαλλική τράπεζα αναμένεται ότι η ισοτιμία να διαμορφωθεί στο 1 δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Στην απόλυτη ισοτιμία μεταξύ ευρώ και δολαρίου θα συμβάλλουν: οι ευρωπαϊκές πολιτικές και η ισχυροποίηση του δολαρίου λόγω της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Δεκέμβριο του 2016.
«Η νευρικότητα για το ενδεχόμενο ανάδειξης ακόμα μιας λαϊκιστικής κυβέρνησης θα διατηρήσει το ευρώ υπό πίεση» αναφέρεται στο note της Societe Generale με αφορμή τις εκλογές στη Γαλλία αλλά και την ενίσχυση της δημοφιλίας του Κινήματος Πέντε Αστέρων στην Ιταλία.
Εν τω μεταξύ σε διαφορετικό note της γαλλικής τράπεζας επισημαίνεται ότι η νίκη του Donald Trump ώθησε το ευρώ σε «επίπεδα που παρατηρήθηκαν μόνο τρεις φορές από τις αρχές του 2015».

Soc gen euro lows

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης