Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων δεν έχουν «πιάσει πάτο» ακόμα

Societe Generale: Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων δεν έχουν «πιάσει πάτο» ακόμα
Ο αναλυτής της Societe Generale, Albert Edwards, εκτιμά ότι οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων θα περάσουν σε αρνητικό έδαφος 
Μπορεί το sell off στα ομόλογα που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα να ταρακούνησε τους επενδυτές και να έκανε κάποιους να μιλάνε για το τέλος της 35 ετών bull αγοράς, ωστόσο ο Albert Edwards -αναλυτής της Societe Generale και διάσημος για τις bear απόψεις του- επιμένει ότι η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου θα πέσει στο -1% κατά την επόμενη ύφεση.
«Εξακολουθώ να αναμένω ότι οι αποδόσεις του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου θα υποχωρήσει τελικά στο 1%, καθώς το ελικόπτερο με τα χρήματα αναμένεται να χρηματοδοτήσει τη διψήφια δημοσιονομική τόνωση του Trump» αναφέρεται ο ίδιος σε πρόσφατο note.
Ο Edwards υποστηρίζει ότι οι τιμές καταναλωτή και οι μισθοί θα ενισχυθούν σύντομα.
Η Fed δεν μπορεί να το αγνοήσει αυτό, ενώ η επακόλουθη ανατιμολόγηση των μακροπρόθεσμων αποδόσεων θα μπορούσε να αναγκάσει την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια, δύο φορές κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Παράλληλα, ο ίδιος εκτιμά ότι ο επίσημος πληθωρισμός θα αυξηθεί, καθώς ενισχυθούν οι τιμές ενέργειας, ξεπερνώντας το ρυθμό αύξησης των μισθών, κάτι που θα οδηγήσει σε μείωση του ρυθμού αύξησης των πραγματικών μισθών.



O Edwards πιστεύει ότι η ταχεία αύξηση των τιμών θα αναγκάσει τους καταναλωτές να περιορίσουν τις δαπάνες, κάτι που θα αποτελέσει τεράστιο πρόβλημα: οι καταναλωτικές δαπάνες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος αμερικανικού ΑΕΠ και έτσι οποιαδήποτε μείωση θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ανάπτυξη.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης